Επιβεβαιώνει καταγγελία Πιττάτζιη στη ΜΟΚΑΣ ο Ιωαννίδης-Τι διερευνά η Αστυνομία

Συνεχίζεται ο σάλος γύρω από τις αποκαλύψεις του Al Jazeera, με την Αστυνομία μέχρι στιγμής να μην έχει οδηγίες για οποιαδήποτε ποινική έρευνα, πέραν της διερεύνησης των ισχυρισμών των εμπλεκομένων που προέβησαν σε καταγγελία κάνοντας λόγο για παγίδευση τους. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι διάλογοι που αποκάλυψε το Al Jazeera και καίνε τον Συλλούρη για τα διαβατήρια
 
Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι, με επιστολή τους στον Γενικό Εισαγγελέα, καταγγέλλουν παγίδευση και καταγραφής δεδομένων με κρυφές κάμερες από υπό κάλυψη ερευνητές που έφθασαν στην Κύπρο και τους συστήθηκαν ως δήθεν επενδυτές, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χωρίς την συγκατάθεση τους. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή, ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για διερεύνηση των ισχυρισμών των τεσσάρων ατόμων, ενώ στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται το βίντεο, το οποίο θα εξεταστεί στα πλαίσια της διερεύνησης των ισχυρισμών των παραπονούμενων.
 
Σημειώνεται πως η Αστυνομία δεν έχει οποιεσδήποτε άλλες οδηγίες από την Νομική Υπηρεσία, για ποινική διερεύνηση σε σχέση με τα όσα καταγράφονται και αναφέρονται στο βίντεο αναφορικά με τον τρόπο που φαίνεται να συζητήθηκε η παραχώρηση πολιτογράφησης σε υποτιθέμενο επενδυτή. Ωστόσο, από την μελέτη του βίντεο, εάν προκύψει οτιδήποτε κατά τη διάρκεια της εξέτασης του, τότε οι ανακριτές θα αποταθούν στην Νομική Υπηρεσία. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτσι παγίδευσαν Συλλούρη και Τζιοβάνι οι ερευνητές-μεσάζοντες του Al Jazeera

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς των εμπλεκομένων πως προέβησαν σε καταγγελία τόσο στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο όσο και στην ΜΟΚΑΣ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Δώρος Ιωαννίδης, ανέφερε πως «όντως ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζιης είχε τηλεφωνήσει στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και οι λειτουργοί του είπαν πως είναι θέμα Αστυνομίας και απευθύνθηκε στη ΜΟΚΑΣ και έδωσε λεπτομέρειες για το τι είχε γίνει». Η καταγγελία έγινε στις 29 Οκτωβρίου του 2019. 
 
Ερωτηθείς ο κ. Ιωαννίδης εάν ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος θα διεξάγει έρευνα, ανέφερε πως σίγουρα θα γίνει έρευνα από την νέα ηγεσία, καθώς στις 15 Οκτωβρίου είναι οι εκλογές, ωστόσο εξέφρασε την θέση πως η Αστυνομία θα πρέπει να διεξάγει ποινική έρευνα και να της δοθούν σχετικές οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι καυτές αποκαλύψεις του Πιττάτζιη-«Όταν ξέρεις τους αγγέλους δεν χρειάζεσαι τον Θεό»

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»