Έτσι παγίδευσαν Συλλούρη και Τζιοβάνι οι ερευνητές-μεσάζοντες του Al Jazeera

Μια πρωτοφανή τουλάχιστον για τα κυπριακά δεδομένα, παγίδα έστησαν οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου Al jazeera στον πρόεδρο της Βουλής, τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους του ντοκιμαντέρ διάρκειας μιας ώρας, που ανέβηκε το πρωί της Δευτέρας στο youtube και συγκεκριμένα στο κανάλι Al Jazeera Investigations. 
 
Υποδυόμενοι τους εκπροσώπους Κινέζου εκατομμυριούχου, ο οποίος ήθελε να εξασφαλίσει διαβατήριο, που όμως παράλληλα ήταν καταδικασμένος με επταετή φυλάκιση που του επιβλήθηκε ερήμην στην Κίνα, οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera, έστησαν το τέλειο σενάριο. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Α. Πιττάτζης: «Όταν ξέρεις τους αγγέλους δεν χρειάζεσαι τον Θεό»

Η πρώτη κίνηση που έκαναν οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera, ήταν μέσω ενός πρώην αστυνομικού στο Λονδίνο να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, δημιουργώντας το φανταστικό προφίλ του αιτούντα, ο οποίος για τους σκοπούς του ρεπορτάζ, ονομάστηκε Mr X.
 
Το επόμενο βήμα, ώστε να εισχωρήσουν στα πιο βαθιά και τις συναντήσεις με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ και διευθύνοντα σύμβουλο της Giovani Group, Χριστάκη Τζιοβάνι, αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, ήταν να προσεγγίσουν το κατάλληλο κτηματομεσιτικό γραφείο που θα τους έφερνε σε επαφή. Όπως φαίνεται και στο ντοκιμαντέρ του Al Jazeera οι συγκεκριμένοι μεσάζοντες, οι οποίοι είχαν προηγουμένως εξυπηρετήσει εκατοντάδες πελάτες με 100% επιτυχία, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, ανέλαβαν για να κάνουν τις κατάλληλες γνωριμίες στους μεσάζοντες-δημοσιογράφους, που εκπροσωπούσαν τον πλούσιο Κινέζο. 
 
Μάλιστα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Giovani Group, o κτηματομεσίτης που προσέγγισε το γραφείο του, του είπε πως οι συγκεκριμένοι «μεσάζοντες» εκπροσωπούν 18 επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Κύπρο (κάποιοι μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, άλλοι σε έργα υποδομών).
 
 
Από εκεί και πέρα, οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera, σε κάθε τους συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας, νομικούς και πολιτικούς, είχαν πάντα ανοικτές τις κρυφές κάμερες και κατέγραφαν με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα. Ακόμα και ολόκληρη τη συνομιλία με τον Δημήτρη Συλλούρη στην οικία Τζιοβάνι. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι σήμερα ο κ. Συλλούρης σημειώνει πως είχαν ήδη ηγερθεί υποψίες και ότι ήταν επιφυλακτικός. Παρόλα αυτά στο βίντεο εμφανίζεται σίγουρος και πολύ θερμός για να εξυπηρετήσει τους πελάτες του βουλευτή του ΑΚΕΛ, ακόμα και παίζοντας τον ρόλο του μεσάζοντα για να τους φέρει σε επαφή με προέδρους άλλων κοινοβουλίων, όπως της Μάλτας και της Λετονίας. 
 
Μάλιστα πριν από την συνάντηση με τον Δημήτρη Συλλούρη ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζης μιλώντας εμπιστευτικά με τους «μεσάζοντες» του Κινέζου καταδικασμένου επιχειρηματία, τους αναφέρει όσα του είπε ο Χριστάκης Τζιοβάνης στο τηλέφωνο.
 
«Ανδρέα, για να συναντηθεί κάποιος ξένος με μέλος του κοινοβουλίου, θα πρέπει να περάσει από μια σειρά ελέγχων. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουμε ποιοι είναι. Θέλω να ξέρω με ποιους μιλώ. Ποιοι είναι; Έχεις δει επαγγελματική κάρτα; και απάντησα όχι». 
 
Τελικά όπως σημειώνεται και στο ρεπορτάζ, η σύσταση που είχαν λάβει από τον πρώην αστυνομικό στο Λονδίνο, ήταν αρκετή για να τους ανοίξει την πύλη της οικίας Τζιοβάνη για τη συνάντηση με τον Δημήτρη Συλλούρη. 
 
Το αραβικό δίκτυο πέραν από τις πολυάριθμες, κρυφές κάμερες και μικρόφωνα, επιστράτευσε ακόμη και drone για το ντοκυμαντερ. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»