Συνελήφθη ο οδηγός του jet ski για θάνατο εξ αμελείας-Ευθύνες και στον ιδιοκτήτη

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 50χρονου Ρουμάνου οδηγού του jet ski εξέδωσε η Αστυνομία, σε σχέση με το θαλάσσιο ατύχημα που σημειώθηκε στη Λεμεσό και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός προσώπου.

Εναντίον του 50χρονου διερευνάται υπόθεση πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας. Ο 50χρονος μετά το ατύχημα, αφού άφησε το jet ski στον χώρο που νοικιάστηκε, εξαφανίστηκε, ενώ σήμερα το πρωί παρουσιάστηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας όπου και παραδόθηκε.

Ο αλλοδαπός παραδέχθηκε ότι ήταν οδηγός και το θύμα συνεπιβάτης, τα στοιχεία του οποίου έδωσε στις Αρχές. Το θύμα είναι 55 ετών επίσης από την Ρουμανία, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, με την Αστυνομία να διενεργεί εξετάσεις για εντοπισμό της οικογένειας του, ώστε να την ενημερώσει για τον θάνατο του. Ανακρινόμενος ο 50χρονος οδηγός ισχυρίστηκε ότι εξαφανίστηκε γιατί φοβήθηκε, ενώ και ο ίδιος είχε πέσει στη θάλασσα.
 
Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε ότι «η Αστυνομία διερευνά από την πρώτη στιγμή το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας, όσον αφορά το χειριστή του ταχύπλοου σκάφους», ενώ όπως είπε, «βέβαια προκύπτουν και ποινικά αδικήματα σε βάρος του διαχειριστή των θαλάσσιων σπορ από όπου ενοικιάστηκε το ταχύπλοο σκάφος. Αυτό το αδίκημα βέβαια το διερευνούμαι σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας».
 
Όπως ανέφερε ο κ. Σωτηριάδης, σε σχέση με τον ιδιοκτήτη των θαλάσσιων σπορ, «από τις εξετάσεις φαίνεται ότι έχει παραβιαστεί ο σχετικός κανονισμός που αφορά τα ταχύπλοα σκάφη και ως εκ τούτου αναμένεται να κατηγορηθεί γραπτώς και το πρόσωπο αυτό – τον διαχειριστή των θαλάσσιων σπορ».
 
Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από λειτουργό του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, με το οποίο συνεργάζεται για την υπόθεση η Αστυνομία, η επιχείρηση θαλάσσιων σπορ παρέλειψε να καταγράψει τα στοιχεία του ενοικιαστή του τζετ σκι, ενώ δεν συμπληρώθηκε ούτε η απαιτούμενη δεσμευτική δήλωση που αναφέρει πως έχουν επεξηγηθεί οι υποχρεώσεις του ενοικιαστή και ότι αυτός τις έχει κατανοήσει.
 
Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων και έχει εξασφαλίσει μαρτυρίες σε σχέση με το περιστατικό, ενώ η νεκροτομή επί της σορού του 55χρονου θα καταδείξει τα ακριβή αίτια θανάτου του. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη τόσο το θύμα, όσο και ο οδηγός του jet ski έφεραν σωσίβια.
 
«Οι εξετάσεις συνεχίζονται. Είμαστε σε συνεργασία με λειτουργό του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και άλλες υπηρεσίες. Θα δούμε και την Μετεωρική Υπηρεσία για να δούμε τον καιρό που επικρατούσε τον δεδομένο χρόνο όσον αφορά τη θάλασσα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νεκρός 79χρονος σε δυστήχημα-Προσπαθούσε να ακινητοποιήσει το τρακτέρ του
Κατηγορεί την Ολγκίν ότι προσπάθησε να «παρασύρει» σε συνομιλίες ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει κοινό έδαφος»
Επιμένει στο δεδικασμένο η πλευρά των μοναχών-«Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Ησαΐα»
ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι στήθηκε η κινηματογραφική απόδραση του «Μύγα»-Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία
Ποινές φυλάκισης σε δύο πρόσωπα για υποβοήθηση αλλοδαπών να εισέλθουν παράνομα στην Κύπρο
Έστω και τώρα βοηθήστε τη μάνα να ησυχάσει και τον Θανάση να αναπαυθεί...
Επανέλαβε την έκπληξή της για την στάση Τατάρ σε νέα συνέντευξη η Ολγκίν
Αναμένουν να καθοριστούν ημερομηνίες για κατάθεση των μαρτύρων τους οι μοναχοί
Καταγγέλλει προσπάθεια εκμετάλλευσης με σκοπό την απαξίωση ο Δήμος Πάφου-Η θέση του για τη γιαγιά
Γκανγκστερική απόδραση κατάδικου με τρεις νεκρούς δεσμοφύλακες στη Γαλλία