Ρόλο καθοδηγητή αποδίδουν σε Χριστοδούλου-Αίτημα έρευνας στις Ολλανδικές Αρχές

Υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ο Γιώργος Χριστοδούλου, ο οποίος παραδόθηκε χθες βράδυ μέσω της Δικοινοτικής Επιτροπής από τις κατοχικές «αρχές», οι οποίες τον είχαν συλλάβει τον περασμένο Μάϊο για κατοχή ναρκωτικών.
 
Εναντίον του Χριστοδούλου εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης για δύο ξεχωριστές υποθέσεις ναρκωτικών, μια στη Λάρνακα και μια στη Λευκωσία, μετά από μαρτυρίες που εξασφάλισαν από καταδικασθέντες, οι οποίο τον έδειξαν ως το πρόσωπο που τους έδινε οδηγίες.
 
Σε ότι αφορά την υπόθεση στη Λευκωσία είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί δύο πρόσωπα. Για την εν λόγω υπόθεση είχε ληφθεί κατάθεση από τον Χριστοδούλου, ο οποίος είχε αναφέρει πως κατά τον επίδικο χρόνο, που είχαν πιαστεί οι δύο, βρισκόταν στο εξωτερικό.
 
Περαιτέρω κατέθεσε, όπως ανέφερε ο ανακριτής ενώπιον του Δικαστηρίου, ήταν φίλος με τον ένα εκ των συλληφθέντων, είχε καθημερινή επικοινωνία και εργαζόταν στο καφεστιατόριο του, ενώ για τη υπόθεση των ναρκωτικών δήλωσε άγνοια.  
 
Περίπου πέντε μήνες αργότερα και αφού στους δύο επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 16 και 8 χρόνων, ο ένας εκ των δύο κατέθεσε πως είχε λάβει οδηγίες από τον Χριστοδούλου για να μεταβεί σε συγκεκριμένο σημείο στη Λάρνακα, για να παραλάβει τα ναρκωτικά.
 
Περαιτέρω, σύμφωνα με την μαρτυρία, είναι το πρόσωπο το οποίο θα έδινε οδηγίες για τον χειρισμό των ναρκωτικών, αφού όπως είπε, αυτός είναι ο λόγος που ο 43χρονος βρισκόταν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία.
 
Αργότερα εναντίον του, σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του και για υπόθεση κοκαΐνης ενάμιση κιλού στη Λάρνακα, για την οποία καταδικάστηκαν δύο πρόσωπα.
 
Χθες βράδυ ο Χριστοδούλου παραδόθηκε στις κυπριακές αρχές και όταν του επιστήθηκε η προσοχή στον νόμο, δεν απάντησε οτιδήποτε. Όπως ανέφερε ο ανακριτής, οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται και έχουν ληφθεί περίπου έντεκα καταθέσεις, έγινε μια έρευνα οικίας, ενώ αποστάλθηκε σε ευρωπαϊκή εντολή έρευνα στις Ολλανδικές Αρχές, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται.
 
Επίσης, αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου, ώστε να διαπιστωθούν οι κινήσεις του και κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε στα κατεχόμενα.
 
Παράλληλα, θα ληφθούν καταθέσεις από πρόσωπα που σχετίζονται με τον Χριστοδούλου, είναι συνεργάτες του και θα ανακριθούν για να διαπιστωθεί εάν σχετίζονται με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις.
 
Η Αστυνομία ζήτησε την κράτηση του υπόπτου για πέντε μέρες, ενώ ο Δικηγόρος του Χριστοδούλου, Γιάννης Πολυχρόνης, έθεσε θέμα για παράνομη σύλληψη και μεταφορά του πελάτη του από μη αναγνωρισμένο κράτος.
 
Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και διέταξε την κράτηση του υπόπτου για πέντε μέρες. 

Ακολούθως ο Ζαβράντωνας μεταφέρθηκε στην Αστυνομία για να του ληφθεί ανακριτική κατάθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα