Η παράδοση Ζαβράντωνα που σηματοδοτεί εξελίξεις-Ανακρίνεται και για Αλεξούι

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγείται σήμερα ο Γιώργος Χριστοδούλου Ζαβράντωνας, ο οποίος κρατείτο από τις κατοχικές «αρχές» και χθες βράδυ παραδόθηκε στις Κυπριακές Αρχές μέσω της Δικοινοτικής Επιτροπής.

Ο 43χρονος τον περασμένο Μάρτιο είχε συλληφθεί σε ξενοδοχείο της Αμμοχώστου, καθώς σε έρευνα που του διενεργήθηκε εντοπίστηκε στην κατοχή του ποσότητα κοκαΐνης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χέρια της Αστυνομίας ο Ζαβράντωνας
 
Εναντίον του 43χρονου είχε εκδοθεί νωρίτερα, και συγκεκριμένα από τον περασμένο Φεβρουάριο, ένταλμα σύλληψης για υπόθεση ναρκωτικών στη Λάρνακα. Στην εν λόγω υπόθεση καταδικάστηκαν δύο πρόσωπα, οι οποίοι πιάστηκαν με ενάμιση κιλό κοκαΐνης, ενώ αργότερα αποφάσισαν να μιλήσουν στην Αστυνομία και ανέφεραν πως λάμβαναν οδηγίες για την μεταφορά των ναρκωτικών από τον Ζαβράντωνα.

Και οι δύο, είχαν παραδεχθεί ενώπιον Δικαστηρίου, ενώ ακολούθως μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο και όχι στις Κεντρικές, αφού έχουν μπει στο σχέδιο προστασίας μαρτύρων.

Το δεύτερο ένταλμα εναντίον του Ζαβράντωνα εκδόθηκε λίγο καιρό αργότερα, όταν άλλος καταδικασθείς για υπόθεση 15 κιλών ναρκωτικών, έδειξε τον 43χρονο ως τον «εγκέφαλο». Επίσης το εν λόγω πρόσωπο, θα χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας.

Θα ανακριθεί και για την υπόθεση Μαυρομιχάλη
Την ίδια ώρα, η Αστυνομία αναμένεται να ανακρίνει τον Ζαβράντωνα και για την απόπειρα φόνου κατά του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017 στο κέντρο της Λευκωσίας. Για την υπόθεση παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, οι Αλέξης Μαυρομιχάλης και Ντίντι Ρούντολφ.

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση είναι ο «Γλύκας», ο οποίος επικαλέστηκε άλλους δύο μάρτυρες, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Ζαβράντωνας, ενώ ο άλλος, ο Φάνος Χατζηγεωργίου, άλλαξε την κατάθεση του και ανέφερε πως είπε ψέματα γιατί απειλήθηκε.

Πρόκειται για τον μάρτυρα, που όπως ακούστηκε ενώπιον του πρωτόδικου Δικαστηρίου, κατέθεσε ότι προσεγγίστηκε από τους Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης (σ.σ καταζητούμενος για την υπόθεση, εκτίει ποινή φυλάκισης στα κατεχόμενα), ένα μήνα μετά την απόπειρα φόνου, «για να τελειώσει τη δουλειά».

Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε αρνήθηκε, ενώ ανέφερε πως ο Αλέξης και ο Σήφης του παραδέχθηκαν πως αυτοί έβαλαν τον Ρούντολφ για να σκοτώσει τον «Γλύκα».

Η υπεράσπιση του Μαυρομιχάλη, έκανε λόγο για εκδίκηση με φόντο τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, αφού όπως είχε αναφέρει, ο πελάτης του ήταν ο πληροφοριοδότης της Αστυνομίας και είχε αποκαλύψει την εμπλοκή του.

Παράλληλα, είχε αναφερθεί πως «το συγκεκριμένο πρόσωπο πριν αναφέρει στον «Γλύκα» πως προσεγγίστηκε για να τον σκοτώσει, τον ρωτούσε εάν υποψιαζόταν τον ίδιο, αφού ακουγόταν στο παζάρι πως αυτός ήταν πίσω από την απόπειρα φόνου».
 
Ωστόσο, ο εν λόγω μάρτυρας αποσύρθηκε και βασικός μάρτυρας πλέον για την υπόθεση είναι ο «Γλύκας», του οποίου όμως η μαρτυρία αμφισβητείται καθώς έδωσε πέντε αντιφατικές καταθέσεις το 2017, μέσα από τις οποίες έδειξε δύο άλλους δράστες.

Αρχικά, είχε αναφέρει πως ο δράστης ήταν ένας Ρώσος με τον οποίο ήταν φίλος στο facebook και όπως είπε μπορεί να συμβάλει στο να σχεδιαστεί το σκίτσο του, ενώ στη συνέχεια αναγνώρισε από φωτογραφία που του υποδείχθηκε, Αλβανό, τον οποίο έδειξε ως το πρόσωπο που τον πυροβόλησε.

Σε ότι αφορά τον Ζαβράντωνα, ο «Γλύκας» ισχυρίστηκε πως του «επιβεβαίωσε ότι αυτός που τον έπαιξε ήταν το Αλεξούι».

Ωστόσο, λόγω του ότι ήταν καταζητούμενος και μετά συνελήφθη στα κατεχόμενα, δεν ανακρίθηκε ποτέ και ως εκ τούτου ο Ζαβράντωνας αναμένεται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα ισχυρίστηκε ο «Γλύκας». Πάντως, σε περίπτωση που απορρίψει τους ισχυρισμούς του, ο «Γλύκας» μένει ο μοναδικός μάρτυρας, χωρίς ενισχυτικές μαρτυρίες και με τις δικές του να είναι αντιφατικές, η υπόθεση ενδεχομένως να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, αφού δεν υπάρχει ούτε επιστημονική μαρτυρία.

Υπενθυμίζεται πως ο Ζαβράντωνας βαρύνετε με μια καταδίκη, καθώς το 2014 του επιβλήθηκε ποινή επτά ετών για ανταλλαγή πυροβολισμών με άλλο πρόσωπο, στην Περιστερώνα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα