Παρασκευή 2 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αναχώρησε η κυπριακή αποστολή, στη μάχη για αναζήτηση επιζώντων στην Βηρυτό (pics&vid)

  05/08/2020 16:36
Αναχώρησε η κυπριακή αποστολή, στη μάχη για αναζήτηση επιζώντων στην Βηρυτό (pics&vid)

Αναχώρησε η κυπριακή αποστολή, στη μάχη για αναζήτηση επιζώντων στην Βηρυτό (pics&vid)

  05/08/2020 16:36
Αναχώρησε η κυπριακή αποστολή που θα συνδράμει στο σωστικό έργο στη Βηρυτό και ιδιαίτερα στην προσπάθεια αναζήτησης επιζώντων. Η αποστολή μετέφερε ομάδα της ΜΜΑΔ και της ΕΜΑΚ, μαζί με τους εκπαιδευμένους σκύλους τους στον Λίβανο, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες των τοπικών Αρχών για αντιμετώπιση της κατάστασης μετά τις εκρήξεις στη Βηρυτό.
 
Το πρώτο ελικόπτερο αναχώρησε λίγο μετά τις 3μμ από το παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας και λίγο αργότερα ακολούθησε και το δεύτερο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Ψάχνουν απεγνωσμένα επιζώντες στα συντρίμμια-Βιβλική καταστροφή
 
Ο υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε το πρωί με τον Λιβάνιο ομόλογο του, ο οποίος ζήτησε και επίσημα την συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
 
Όπως ανέφερε, οι Αρχές επικεντρώνονται στην αναζήτηση επιζώντων, που βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια της πόλης.
 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου είπε ότι ο πρώτο ελικόπτερο αναχώρησε στις 2.20 μμ και το δεύτερο 20 λεπτά μετά. Τα δύο ελικόπτερα που μετέφεραν τις δύο ομάδες θα επέστρεφαν στην Κύπρο ενώ τα μέλη της κυπριακής αποστολής θα παραμείνουν εκεί όσο χρειαστεί.
 
Ο κ. Ανδρέου ανάφερε επίσης ότι στα μέλη έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες αλλά και το απαραίτητο υλικό για αυτοπροστασία και τήρηση των κανόνων υγιεινής και προστασίας λόγω κορωνοϊού.

Τόσο η Αστυνομία όσο και η Πυροσβεστική δηλώνουν έτοιμες, εάν η πολιτεία το ζητήσει, να ενισχύσουν με περισσότερες ομάδες το έργο έρευνας και διάσωσης και ό,τι άλλο χρειαστεί στο Λίβανο.
 
Ο Εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι είναι έτοιμοι να συνδράμουν όχι μόνο για έρευνα, αλλά και για διασώσεις αν χρειαστεί. Είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης, εμείς είμαστε έτοιμοι, ανέφερε ο κ. Κεττής, εννοώντας μια αποστολή αποτελούμενη από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για διάσωση, όπως η ΕΜΑΚ, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων,η Πολιτική Άμυνα κά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτοιμη η κυπριακή αποστολή για το Λίβανο-Στη μάχη μέλη της ΜΜΑΔ και της ΕΜΑΚ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας