LIVE: Ψάχνουν στα συντρίμμια για επιζώντες

Συγκλονισμένος παραμένει ολόκληρος ο πλανήτης μετά τις δύο φονικές εκρήξεις στον Λίβανο. Μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι δεκάδες άνθρωποι που αγνοούνται καθώς εγκλωβίστηκαν ή θάφτηκαν στα χαλάσματα των κτιρίων που ισοπεδώθηκαν από τις δύο ισχυρότατες εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού.

Η πρωτεύουσα του Λιβάνου μοιάζει με βομβαρδισμένη πόλη, ενώ πάνω από 300.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις οικείες τους, οι οποίες υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για περισσότερους από 5.000 τραυματίες και για 135 νεκρούς, ο αριθμός των οποίων, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί.

Η Βηρυτός έχει τεθεί ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις δύο επόμενες εβδομάδες, ενώ τα σωστικά συνεργεία εργάζονται στα όρια της εξάντλησης, προκειμένου να απεγκλωβίσουν πολίτες. Ο αριθμός των αγνοούμενων δεν έχει διευκρινιστεί, αξιωματούχοι από το Λίβανο, ωστόσο, κάνουν λόγο για «πολλούς ανθρώπους».

Την ίδια στιγμή, κυβερνήσεις απ' όλον τον κόσμο οργανώνουν αποστολές βοήθειας στο Λίβανο, καθώς στην παρούσα συγκυρία, με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να ανταποκριθεί στις έκτακτες και κρίσιμες ανάγκες που έχουν προκύψει.

Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα αναχώρησε η κυπριακή αποστολή που θα συνδράμει στο σωστικό έργο στη Βηρυτό και ιδιαίτερα στην προσπάθεια αναζήτησης επιζώντων. Η αποστολή μετέφερε ομάδα της ΜΜΑΔ και της ΕΜΑΚ, μαζί με τους εκπαιδευμένους σκύλους τους στον Λίβανο, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες των τοπικών Αρχών για αντιμετώπιση της κατάστασης μετά τις εκρήξεις στο Λίβανο.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στον REPORTER


Δειτε Επισης

Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας