ΒΙΝΤΕΟ: Ποιος κορωνοϊός... Το έλα να δεις σε αμφιθέατρα, μπαράκια και πανηγύρια

Πονοκέφαλο προκαλούν τα κρούσματα απειθαρχίας που παρατηρούνται σε μαζικές εκδηλώσεις, με το Υπουργείο Υγείας να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υπό τον φόβο πισωγυρίσματος, καθώς τις τελευταίες μέρες διαπιστώνεται πως υπάρχουν στην κοινότητα ορφανά κρούσματα κορωνοϊού και υπάρχουν εγχώριες αλυσίδες μετάδοσης.  

Οι πολίτες φαίνεται να άφησαν πίσω τους την πανδημία και να μην αντιλαμβάνονται πως η κατάσταση παραμένει σοβαρή, αφού τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται μαζικές συνάξεις σε εκδηλώσεις, χωρίς να τηρούνται τα ανάλογα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού, τα πιθανά μέτρα και ο φόβος για υπερ-διασκορπιστές
 
Συναυλίες με κατάμεστα αμφιθέατρα, νυχτερινά μαγαζιά ασφυκτικά γεμάτα, με τον κόσμο να διακινείται και να χορεύει, πανηγύρια έξω από ναούς με μεγάλο συνωστισμό και μαζικές συγκεντρώσεις οπαδών σε δρόμους και σε κερκίδες να φωνάζουν συνθήματα και να ανάβουν φωτοβολίδες, παρά τις απαγορεύσεις που προνοεί το σχετικό πρωτόκολλο, είναι τα χαρακτηριστικά του σκηνικού που επικρατεί τουλάχιστον την τελευταία εβδομάδα.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε του Υπουργείο Υγείας, αναφέρει πως έχουν δοθεί στοιχεία στην Αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση και δέουσες ενέργειες, ενώ την ίδια ώρα δόθηκαν οδηγίες και σε όλες τις αρμόδιές υπηρεσίες για εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηρές επιβολές προστίμων, σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν την πηγή του κακού με τα κρούσματα στη Λεμεσό-Αυξήθηκαν οι εστίες

 Το Υπουργείο Υγείας τονίζει κατ’ επανάληψη πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και πως θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα, καθώς ο ιός βρίσκεται στην κοινότητα, ενώ την ίδια ώρα μελετώνται πιθανά νέα μέτρα.  
Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, αναφέρει ότι «τις προηγούμενες μέρες έχει περιέλθει στην αντίληψη των αρμοδίων Αρχών, η πραγματοποίηση μαζικών εκδηλώσεων, όπου δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα σε ό,τι αφορά αποστάσεις ή μέγιστο αριθμό ατόμων και τα στοιχεία αυτά δόθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση και τις δέουσες ενέργειες από την Αστυνομία».
 
Προσθέτει ότι «σε συνεννόηση των Υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης και του Υφυπουργού Τουρισμού, δόθηκαν οδηγίες στις αρμόδιες Υπηρεσίες για εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηρή επιβολή των προστίμων σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας, όπου διαπιστώνεται παραβίαση».

Δειτε Επισης

Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα