Στην Αστυνομία η ΑνΑΔ-Καταγγέλλει το σκάνδαλο με ατασθαλίες ύψους €375,000

Έπειτα από τις αποκαλύψεις  για το διαφαινόμενο σκάνδαλο που έχει σχέση με διασπάθιση 375,500 ευρώ δημόσιου χρήματος, για εκπαιδευτικά σεμινάρια του Συνδέσμου Αδειούχων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Κύπρου, μέσω της ΑνΑΔ το Δ.Σ της Αρχής αποφάσισε σήμερα όπως προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκάνδαλο με απάτη και ατασθαλίες ύψους €375,000 στην ΑνΑΔ-Ζήτησε έκθεση η Ζέτα
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑνΑΔ, αποφάσισε να υιοθετήσει την εισήγηση των νομικών συμβούλων και  έδωσε εντολή στη Διεύθυνση της ΑνΑΔ να καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία και να της διαβιβάσει όλα τα έγγραφα, για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων».

Οι γνωματεύσεις των νομικών συμβούλων της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, τις οποίες έφερε στο φως ο REPORTER, συμφωνούσαν με την άποψη του ΚΕΒΕ πως ενδεχομένως να διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα. Καλούσαν, μάλιστα την ΑνΑΔ να κινήσει τις διαδικασίες ανάκτησης των οφειλόμενων χρημάτων.

Η διαφαινόμενη απάτη είχε σχέση με την μη καταβολή του 20% του κόστους συμμετοχής στα εκπαιδευτικά σεμινάρια, που βαραίνει τους εργοδότες. Η ΑνΑΔ προτίθετο να έρθει σε συμβιβασμό με τον Σύνδεσμο, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΚΕΒΕ που εξέφρασε τη διαφωνία του ζητώντας όπως το θέμα παραπεμφθεί για διερεύνηση και εξέταση στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύψεων συνέχεια στην απάτη 375 χιλιάδων στην ΑνΑΔ-Βρήκαν ποινικά αδικήματα

Η ΑνΑΔ είχε ζητήσει γνωμάτευση από τους νομικούς της συμβούλους, που την προέτρεψαν να μην προχωρήσει σε συμβιβασμό και να καταγγείλει την υπόθεση στην αστυνομία.
 
Η νομική σύμβουλος της Αρχής διαπίστωσε πως «στη βάση των δεδομένων που τέθηκαν ενώπιόν μας υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι υπήρξε προσπάθεια καταδολίευσης».
 
Σημειώνει δε πως ενδεχομένως να υπάρχει και διάπραξη επιπρόσθετου ποινικού αδικήματος θεωρώντας ως ψευδή την αρχική δήλωση του συνδέσμου, που ανέφερε πως τηρεί και εφαρμόζει όλες τις διαδικασίες, αφού ήταν όρος η καταβολή του 20% του κόστους του προγράμματος κατάρτισης από τους εργοδότες.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα
Βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια και βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποφυλάκισή του 89χρονος
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τι συμβαίνει με τις κόκκινες βαλίτσες στα αεροπλάνα-Το TikTok που έγινε viral δίνει την εξήγηση
Άμβλωση, μεταναστευτικό, στήριξη των συμμάχων-Ο Τραμπ αναλύει το πρόγραμμά του εάν εκλεγεί πρόεδρος
Τατάρ: Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν ως «τρίτο πραξικόπημα» και εμπόδιο στη λύση