Το CCTV που έφερε συλλήψεις για τη δολοφονία Καλλιτσιώνη-Όσα καταγράφονται

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστήριο Αμμοχώστου οδηγήθηκαν οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν, 40 και 29 ετών, για τη δολοφονία του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, γνωστός ως «Βαλεντίνος», εναντίον του οποίου εκτελέστηκε συμβόλαιο θανάτου το βράδυ της 25 Ιουνίου στην πατρική του οικία στην Ορμήδεια.

Οι ανακριτές της υπόθεσης έχοντας στα χέρια τους μαρτυρίες που εμπλέκουν τους δύο υπόπτους στην υπόθεση, χθες το απόγευμα αφού τους εντόπισε στην Λευκωσία, τους πέρασαν χειροπέδες.

Ο ανακριτής της υπόθεσης παρουσίασε τη μαρτυρία των Αρχών ενώπιον Δικαστηρίου, ζητώντας την οκταήμερη κράτηση των υπόπτων.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν, εναντίον των δύο υπόπτων δεν υπάρχει τελικά επιστημονική μαρτυρία, αλλά συνδέονται με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και διερευνάται κατά πόσο αυτή είναι η ίδια που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες κατά τη διάπραξη της δολοφονίας. 

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία στις 29 Ιουνίου, τέσσερις μέρες δηλαδή μετά το φονικό, εξασφάλισε κλειστό κύκλωμα οικίας στις Βρυσούλες, το οποίο γειτνιάζει με την οικία του 40χρονου υπόπτου. Όπως καταγράφεται στο βίντεο το βράδυ του φόνου και συγκεκριμένα γύρω στις 20:20, ο 29χρονος ύποπτος σταθμεύει το αυτοκίνητο του έξω από την οικία του 40χρονου, εξέρχεται του αυτοκινήτου και αφού παραλαμβάνει από τον χώρο αποσκευών μια τσάντα πλάτης, μια πλαστική τσάντα και ένα μαύρο κράνος, κατευθύνεται προς τος γκαράζ της οικίας του 40χρονου.

Η ώρα 21:05 δύο πρόσωπα τα οποία φορούσαν κράνος εξέρχονται από το γκαράζ της οικίας και αφού επιβιβάζονται σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού χρώματος μαύρου, η οποία στο πίσω μέρος φέρει κιβώτιο αποσκευών αποχωρούν από το σημείο. Ωστόσο όπως ανέφερε ο ανακριτής, δεν φαίνονται τα πρόσωπα των δύο προσώπων αλλά με βάση το σωματότυπο τους εικάζεται πως είναι οι δύο ύποπτοι. 

Εννέα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, οι δύο ύποπτοι εντοπίζονται από κλειστό κύκλωμα να επιστρέφουν στην κατοικία πεζοί και χωρίς να φέρουν κράνη. Σε κάποια στιγμή ο 40χρονος φαίνεται να κινείται με προφυλάξεις έξω από το γκαράζ της κατοικίας του, όπως ανέφερε ο ανακριτής, έχοντας φανάρι στο στόμα του και κρατώντας στο χέρι άγνωστο αντικείμενο, που μετέφερε σε άγνωστο σημείο στη πίσω πλευρά εξωτερικά της περίφραξης της κατοικίας του. Μετά από μισό περίπου λεπτό ο 40χρονος φαίνεται να επιστρέφει πίσω στο ίδιο σημείο, χωρίς το άγνωστο αντικείμενο, κρατώντας μόνο φανάρι, ακολούθως και ώρα 00:25 οι δύο ύποπτοι εξέρχονται από το γκαράζ της κατοικίας και επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο του 29χρονου και αποχωρούν από την περιοχή.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας η μοτοσικλέτα ήταν δηλωμένη, ακινητοποιημένη, ενώ στις 28/6 όταν διερευνήθηκε η οικία του 40χρονου δεν εντοπίστηκε. Την 1/7 ο 40χρονος ερωτηθείς για τη μοτοσικλέτα, ανέφερε ότι πρόσφατα την είχε αποκτήσει ως δανική από φίλο του και αυτή παρουσίαζε μηχανικά προβλήματα και δεν την χρησιμοποιούσε, ενώ ανέφερε πως τη μετέφερε σε μηχανικό στη Λάρνακα. Η Αστυνομία εντόπισε και προχώρησε στην κατάσχεση της μοτοσικλέτας, η οποία όπως διαπιστώθηκε στις 29/6 μεταφέρθηκε στο μηχανουργείο για service και αλλαγή ελαστικών. 

Όπως ανέφερε ο ανακριτής τα δειγματικά αποτυπώματος πέλματος των δύο τροχών της μοτοσικλέτας συγκρίθηκαν με τα αποτυπώματα πέλματος ελαστικών που εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος και όπως αναφέρεται θα μπορούσαν να προκληθούν από τα ελαστικά της μοτοσικλέτας που κατασχέθηκε, τόσο του μπροστινού όσο και του πισινού τροχού, οι οποίοι αποτυπώνουν διαφορετικά αποτυπώματα αφού πρόκειται για δύο διαφορετικού τύπου ελαστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακρίθηκε σε πρόσφατα εγκλήματα ο ένας εκ των υπόπτων για την ενέδρα Βαλεντίνου

Οι δικηγόροι των υπόπτων, Αντώνης Δημητρίου και Μαρίνος Καουλλάς έφεραν ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας, ενώ διερωτήθηκαν με ποιο τρόπο εμπλέκονται οι ύποπτοι στην υπόθεση και πώς η μοτοσικλέτα συνδέεται με τη σκηνή του εγκλήματος αφού δεν εντοπίστηκε επιστημονική μαρτυρία. 

Παράλληλα, υπέδειξαν, πως η Αστυνομία είχε στα χέρια της εδώ και μέρες τα τηλεπικοινωνιακά τους δεδομένα, τη μοτοσικλέτα που τους παρέδωσε ο ίδιος ο ύποπτος, ενώ διεξήγαγαν έρευνες στις οικίες τους χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο. 

Οι δύο ύποπτοι, oι οποίοι διατηρούσαν στενές φιλικές σχέσεις με το θύμα, αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση, ενώ παρουσιάζουν άλλοθι και ισχυρίζονται ότι το βράδυ του φόνου βρίσκονταν στην οικία του 40xρονου, παράλληλα αναφέρουν ότι πληροφορήθηκαν για τον θάνατο του θύματος μέσω τηλεφωνήματος που δέχθηκαν από στενό φιλικό τους πρόσωπο, το οποίο και επισκέφθηκαν στην κατοικία του στην Αγία Νάπα, αμέσως μετά το τηλεφώνημα. 

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος, Αντώνης Δημητρίου, ανέφερε πως «η διαδικασία, το μόνο που θα μπορούσε να αποσκοπεί, είναι στον αποκλεισμό των υπόπτων, διαφορετικά είναι ανέκδοτη η αίτηση της Αστυνομίας».

Στο μεταξύ, πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο δικηγόρος, Αντώνης Δημητρίου, ζήτησε εξαίρεση της Δικαστού, θέτοντας θέμα για αδιάβλητο της διαδικασίας. Και αυτό, λόγω του ότι όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, πριν την έναρξη της διαδικασίας είδε τον ανακριτή της υπόθεσης να εξέρχεται από το γραφείο της Δικαστού, κάτι το οποίο απαγορεύεται. 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική