Κυριακή 9 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ανακρίθηκε σε πρόσφατα εγκλήματα ο ένας εκ των υπόπτων για την ενέδρα Βαλεντίνου

  09/07/2020 06:46
Ανακρίθηκε σε πρόσφατα εγκλήματα ο ένας εκ των υπόπτων για την ενέδρα Βαλεντίνου

Ανακρίθηκε σε πρόσφατα εγκλήματα ο ένας εκ των υπόπτων για την ενέδρα Βαλεντίνου

  09/07/2020 06:46
Έχοντας στα χέρια τους μαρτυρίες που τους εμπλέκουν στη δολοφονία του 29χρονου Παναγιώτη Καλλιτστιώνη, γνωστός ως «Βαλεντίνος», οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου φόρεσαν χειροπέδες σε δύο Ε/κ, 40 και 29 ετών, ανοίγοντας έτσι τον χώρο των συλλήψεων.

Οι δύο ύποπτοι οδηγούνται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους, ενώ ανακριτής αναμένεται να αποκαλύψει τη μαρτυρία που τους εμπλέκει στην ενέδρα θανάτου του Καλλιτσιώνη που διαπράχθηκε το βράδυ της 25 Ιουνίου στην Ορμήδεια.
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η Αστυνομία οδηγήθηκε στα ίχνη του μετά τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων και τα οποία φαίνεται να συνδέουν τους υπόπτους με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, που εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάπραξη της δολοφονίας, ενώ στο μανίκι των ανακριτών κρύβεται και άλλη μαρτυρία.

Τόσο ο 40χρονος, όσο και ο 29χρονος, είναι γνωστοί στις Αρχές, με τον πρώτο μάλιστα να βαρύνετε και με καταδίκες που έχουν να κάνουν με υποθέσεις ναρκωτικών και οπλοκατοχής. Επίσης, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές ο ένας εκ των δύο υπόπτων είχε ανακριθεί για δύο αποπήρες φόνου που διαπράχθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, σε Αγία Νάπα και Λάρνακα χωρίς όμως να προκύπτει οτιδήποτε εναντίον του.
 
Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία Καλλιτσιώνη διαπράχθηκε στην πατρική του οικία, στην οποία βρισκόταν μαζί με φιλικό του πρόσωπο. Οι δράστες, οι οποίοι ήταν διαβασμένοι και γνώριζαν τις κινήσεις του, του είχαν στήσει καρτέρι και όταν ο 29χρονος βγήκε στη βεράντα για να αποχαιρετήσει τον φίλο του που θα έφευγε, δέχθηκε τους πυροβολισμούς από τον εκτελεστή, ο οποίος κρυβόταν πίσω από φούρνο.

Μαρτυρίες ενώπιον των Αρχών έκαναν λόγο για μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που θεαθεί να αποχωρεί από το μέρος, ωστόσο η πατρική οικία του 29χρονου βρίσκεται σε γειτονία αραιοκατοικημένη, γεγονός που δυσχέραινε τις έρευνες των Αρχών, αφού δεν υπήρχαν παρακείμενα υποστατικά που να καλύπτονται με κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.  
Από τις έρευνες στη σκηνή και πίσω από τον φούρνο όπου κρυβόταν ο εκτελεστής, εντοπίστηκαν φυσίγγια και πατημασιές παπουτσιών, ενώ από τις εξετάσεις οι ανακριτές κλείδωσαν στον τρόπο διαφυγής του δράστη.
 

Θεωρείται δεδομένο πως η δολοφονία Καλλιτσιώνη συνδέεται με τους «λογαριασμούς» των ανθρώπων της νύχτας, αφού το θύμα, σύμφωνα με μαρτυρίες από το περιβάλλον του, τον τελευταίο καιρό δεχόταν απειλές.

Ο Καλλιτσιώνης ήταν φρουρός του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά το τετραπλό φονικό το 2016, ενώ ο 29χρονος ήταν ένα από τα πρόσωπα που τραυματίστηκε κατά τη ρίψη των πυροβολισμών από τους εκτελεστές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας