Αποτελέσματα επί των τεκμηρίων πιθανόν να δείξουν τον δολοφόνο του Καλλιτσιώνη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, σε σχέση με τη στυγερή δολοφονία του 29χρονου Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, ο οποίος εκτελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης έξω από την πατρική του οικία στην Ορμήδεια. 
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης, τελούν εν αναμονή των αποτελεσμάτων, των επιστημονικών εξετάσεων των τεκμηρίων που παραλήφθηκαν από την σκηνή του εγκλήματος. Ιδιαίτερα οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα επί των ευρημάτων που εντοπίστηκαν στο σημείο που κρυβόταν ο δράστης και παραμόνευε μέχρι να βρει την κατάλληλη στιγμή, για να ανοίξει πυρ εναντίον του Καλλιτσιώνη. 
 
Στο συγκεκριμένο σημείο εντοπίστηκαν φυσίγγια και πατημασιές, με την Αστυνομία να ευελπιστεί, ότι ενδεχομένως ο δράστης να άφησε του αποτυπώματα, που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του.
 
Παράλληλα, σήμερα το πρωί θα διενεργηθεί στη Λευκωσία η νεκροτομή επί της σορού του 29χρονου, από τους ιατροδικαστές, Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα. Η νεκροτομή αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα των ανακριτών, αναφορικά με τον τύπο όπλου που χρησιμοποιήθηκε, καθώς και την απόσταση από την οποία ο δράστης, εκτέλεσε τον Καλλιτσιώνη. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν τα ανοικτά μέτωπα Καλλιτσιώνη, στο επίκεντρο το στρατόπεδο Καλοψιδιώτη
 
Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο 29χρονος δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών, στο δεξιά πάνω μέρος του σώματος του, ενώ εκτιμάται πως ο δράστης χρησιμοποίηση κυνηγετικό όπλο. 
 
Το γεγονός ότι, εκ πρώτης όψεως, ο 29χρονος δεν έφερε άλλα τραύματα σε άλλα σημεία του σώματος του, δείχνει πως δέχθηκε τους πυροβολισμούς από κοντινή απόσταση, αφού εάν το όπλο ήταν κυνηγετικό και ο δράστης ήταν σε απόσταση, τότε το θύμα θα έφερε περισσότερα τραύματα και τα σκάγια θα διασκορπίζονταν.
 
Όπως προκύπτει από τις εξετάσεις, ο δράστης φαίνεται να παραμόνευε σε διπλανό χωράφι, κρυμμένος πίσω από φούρνο, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο βρέθηκαν φυσίγγια και πατημασιές παπουτσιών, όπως επίσης και άλλα ευρήματα, που θα οδηγήσουν τους ανακριτές στην έκδοση εντάλματος σύλληψης.   
 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο 29χρονος, πατέρας δύο παιδιών, βρισκόταν με φιλικό του πρόσωπο στην πατρική του οικία, μέχρι που αυτός τον αποχαιρέτησε για να αποχωρήσει, γύρω στις έντεκα το βράδυ.
 
Ωστόσο, ο φίλος του 29χρονου άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε πίσω προς τον Καλλιτσιώνη, όπου τον εντόπισε να κείτεται νεκρός σε λίμνη αίματος, στη βεράντα της οικίας, φέροντας τραύματα από σφαίρες, ενώ την ίδια ώρα αντιλήφθηκε μια μοτοσικλέτα να αποχωρεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τη σκηνή, χωρίς όμως να αντιληφθεί εάν σε αυτή επέβαινε ένα ή δύο πρόσωπα.
 
Μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λίγο μετά το άκουσμα των πυροβολισμών, αντιλήφθηκε να απομακρύνεται από το μέρος και γείτονας, o οποίος ανέφερε πως και την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας, είχε δει δύο μοτοσικλέτες να πηγαινοέρχονται και θεώρησε πως κινούνταν ύποπτα στο μέρος.
 
Στο μεταξύ, ενώπιον των Αρχών βρίσκονται συγκεκριμένες πληροφορίες από φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του θύματος, σύμφωνα με τις οποίες ο άτυχος Καλλιτσιώνης, ήταν δέκτης απειλών το τελευταίο διάστημα. 
 
Ωστόσο η Αστυνομία δεν είχε οποιεσδήποτε πληροφορίες, ούτε καν καταγγελία σε σχέση με απειλές κατά του Καλλιτσιώνη και ως εκ τούτου οι αναφορές αυτές διερευνώνται.
  

Οι ανακριτές της υπόθεσης στρέφουν τις έρευνες προς κάθε κατεύθυνση, σε μια προσπάθεια να βρουν στοιχεία και μαρτυρίες που θα τους τους βοηθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, ενώ ανακρίνονται πρόσωπα που είχαν ανοικτά μέτωπα με τον Καλλιτσιώνη.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ψάχνουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από την περιοχή, τα οποία ενδεχομένως να κατέγραψαν τις κινήσεις της μοτοσικλέτας.  
 
Ωστόσο, η πατρική οικία του 29χρονου «βόλευε» τον δράστη ή τους δράστες, αφού δεν είναι πυκνοκατοικημένη και στη συγκεκριμένη οδό βρίσκεται μικρός αριθμός σπιτιών και αρκετά χωράφια, γεγονός που δυσχεραίνει τις έρευνες της Αστυνομίας.  
Πάντως οι Αρχές θεωρούν δεδομένο πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με φόντο τον υπόκοσμο, χωρίς να αποκλείεται η δολοφονία του να σχετίζεται με τις βεντέτες της Αγίας Νάπας, λαμβάνοντας υπόψη πως το θύμα ήταν φρουρός του δολοφονηθέντος Φάνου Καλοψιδιώτη και φίλος και στενός συνεργάτης του αδελφότεκνου του επιχειρηματία, Γιάννη Καλοψιδιώτη.  

Δειτε Επισης

Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»