Η εμπλοκή Καλλιτσιώνη στο τετραπλό φονικό, η μαρτυρία για τον «χαφιέ» και όσα είχε καταθέσει

Ξύπνησαν μνήμες από το τετραπλό φονικό που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2016, με την δολοφονία του Παναιγώτη Καλλιτσιώνη, γνωστός ως Βαλεντίνος, το βράδυ της Πέμπτης, έξω από την πατρική του οικία στην Ορμήδεια. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Ψάχνουν τα ανοικτά μέτωπα Καλλιτσιώνη, στο επίκεντρο το στρατόπεδο Καλοψιδιώτη

 
Ο 29χρονος, ήταν αυτόπτης μάρτυρας κατά τη διάπραξη του τετραπλού φονικού, αφού βρισκόταν με τον Φάνο Καλοψιδιώτη, στον οποίο εργαζόταν ως φρουρός, ενώ ήταν στενός φίλος και συνεργάτης του αδελφότεκνου του επιχειρηματία, Γιάννη Καλοψιδιώτη. 
 
Ο Καλλιτσιώνης είχε ανοιχτά μέτωπα, με τις Αρχές να στρέφουν τις έρευνες προς διάφορες κατευθύνσεις, χωρίς όμως να αποκλείεται η δολοφονία του να σχετίζεται με την βεντέτα που χρονολογείται στην Αγία Νάπα και η οποία συνδέεται με το στρατόπεδο Καλοψιδιώτη. 
 
Ο 29χρονος ήταν ένα πρόσωπο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση του τετραπλού φονικού, αφού ήταν το πρόσωπο που άνοιξε το δρόμο στην Αστυνομία για τη σύλληψη του Σέρβου φρουρού του επιχειρηματίας, ο οποίος ειδοποίησε τους εκτελεστές και συμμετείχε στο στυγερό έγκλημα. 
 
Ενώπιον του Κακουργιοδικείου, όπου κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας ο 29χρονος, είχε αναφέρει πως κατά τον ουσιώδη χρόνο καθόταν σε ένα τραπέζι με τον Σέρβο φρουρό Loy Dejan, ενώ σε άλλο τραπέζι κάθονταν ο Φάνος Καλοψιδιώτης, το ζεύγος Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου με τα δύο ανήλικα παιδιά τους και ο κουμπάρος του επιχειρηματίας, Γιώργος Χαραλάμπους.
 
Όπως είχε περιγράψει, μόλις τέλειωσαν το φαγητό τους κτύπησε το ένα από τα τρία κινητά τηλέφωνα που είχε ο Σέρβος και αφού τον παρακίνησε να απαντήσει, αυτός του ανέφερε ότι δεν ήξερε τον αριθμό και δεν ήθελε να απαντήσει στην κλήση.

Τελικά απάντησε και σύμφωνα με τον Καλλιτσιώνη, είπε «yes, I am here, ok». Όταν ο 29χρονος ζήτησε να μάθει ποιος ήταν, ο Dejan απάντησε μια κοπέλα, ωστόσο αυτός δεν τον πίστεψε. Ακολούθησε μήνυμα στο κινητό του, είπε ο Καλλιτσιώνης, τον είδα να προσπαθεί να κάνει κάτι στο τσαντάκι που είχε στο πόδι του και στη συνέχεια του ανέφερε πως θα πήγαινε στο αποχωρητήριο.

Σημείωσε πως 7-8 λεπτά μετά που ο Dejan πήγε στο αποχωρητήριο, από σκοτεινό πέρασμα στα αριστερά του όπως καθόταν, που οδηγούσε σε πάρκινγκ, «είδα σκιές που μου κίνησαν την περιέργεια. Είδα ένα άντρα ψηλό να κρατά ένα όπλο που έβλεπε προς τα κάτω και μόλις τον είδα σηκώθηκα με σκοπό να πάω προς το μέρος του αλλά ο δράστης με πυροβόλησε. Στη συνέχεια είδα άλλο άντρα με ένα καλάσνικοφ και άρχισε να ρίχνει, ενώ εγώ προσπάθησα να διαφύγω από τις σφαίρες έρποντας. Οι σφαίρες έπεφταν βροχή, όλοι πανικοβλήθηκαν, είδα τον Φάνο, τον Ηλία και τη Σκεύη να πέφτουν και τον Γιώργο Χαραλάμπους να αρπάζει τα δύο παιδιά. Προσπάθησα να πάω στο πίσω μέρος του κτιρίου, συνεχίζοντας όμως να ακούω τις σφαίρες που έπεφταν».
 
Όπως ανέφερε ο Καλλιτσιώνης, οι εικόνες που του έμειναν στο μυαλό από την επίθεση ήταν «ο πανικός και ο τρόμος που είδα στα μάτια όλων και τα πτώματα των φίλων μου», σημειώνοντας πως «ήταν μακελειό λες και ήταν τρομοκρατικό κτύπημα».

Ο 29χρονος δήλωσε πως πρώτα εμφανίστηκε ο ένας δράστης και άρχισε να πυροβολεί με το πιστόλι και μετά μπήκε και ο δεύτερος με καλάσνικοφ, σημειώνοντας πως «ήταν βολή κατά βολή, δεν ήταν στοχευμένες οι σφαίρες, οι δράστες περπατούσαν και έριχναν με τα όπλα».

Είπε ακόμα ότι «κανένας δεν πίστευε ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο, μπροστά σε γυναίκα και δύο παιδιά. Οι εκτελεστές ήταν επαγγελματίες, σαν άτομα δεν είχαν ψυχή μέσα τους και ήταν αδίστακτοι. Δεν ήταν άνθρωποι, όταν σκότωσαν δύο γονείς μπροστά στα παιδιά τους».

Ερωτηθείς από την Κατηγορούσα Αρχή ενώπιον Κακουργιοδικείου για τον Σέρβο σωματοφύλακα του Καλοψιδιώτη, ο Παναγιώτης Καλλιτσιώνης ανέφερε ότι απαντούσε το ένα από τα τρία τηλέφωνα που είχε μπροστά σε όλους, ενώ όταν κτυπούσαν τα άλλα δύο απομακρυνόταν για να απαντήσει, κάτι που δεν άρεσε στον ίδιο και το ανέφερε αρκετές φορές στον Φάνο Θεοφάνους, ζητώντας του να τον απομακρύνει. Ωστόσο, σημείωσε ο Φάνος του έλεγε «μην τους παρεξηγείς αυτούς που μεγάλωσαν σε αυτές τις χώρες, έτσι είναι».   

Πρόσθεσε ότι απορούσε πώς ένα άτομο που ήρθε στην Κύπρο και δεν είχε γνωστούς, να αλλάζει κάρτες στα κινητά, να απομακρύνεται για να μιλήσει, αρκετές φορές χωρίς λόγο και δεν του είχε εμπιστοσύνη. Είπε ακόμα ότι ήταν μεν φρουρός ασφαλείας του Φάνου Καλοψιδιώτη αλλά δεν οπλοφορούσε και πρόσθεσε πως ήξερε από τον Φάνο από ποιους κινδύνευε, ενώ γνώριζε για αυτοκίνητα που ήταν ύποπτα.

«Μετά τους πυροβολισμούς, όταν πήγα στο εστιατόριο, είδα τον Dejan να μιλά έντονα στο τηλέφωνο. Γύρισε προς το μέρος μου, είδε ότι ήμουν τραυματισμένος, αφού περπατούσα και κρατούσα το δεξί μου πλευρό, με κοίταξε με αυστηρό ύφος, δεν με ρώτησε αν ήμουν καλά ή εάν χρειαζόμουν βοήθεια, ενώ από το βλέμμα που μου έριξε αντιλήφθηκα ότι δεν ήταν ευχαριστημένος που ήμουν ζωντανός».

Ο Σέρβος φρουρός του επιχειρηματίας, όπως και άλλα πρόσωπα, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι.. συγκυρίες του Ιουνίου, η αιματοβαμμένη βεντέτα και η σύνδεση Καλλιτσιώνη

Δειτε Επισης

Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή