Ακάθεκτος ο επιχειρηματίας στον Πρωταρά-Καταγγέλθηκε άλλες δύο φορές χθες βράδυ

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις αυστηρές συστάσεις σε επιχειρηματίες, που άνοιξαν τα μαγαζιά τους στο κοινό, χωρίς να τηρούν τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, κάποιοι δεν λένε να βάλουν μυαλό και ενδεχομένως να θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, το νυχτερινό μαγαζί στον Πρωταρά, που καταγγέλθηκε κατ’ επανάληψη, άνοιξε και πάλι χθες βράδυ τις πόρτες του στο κοινό, χωρίς να τηρεί τα σχετικά πρωτόκολλα και να παραβιάζει τον Περί Λοιμοκαθάρσεων Νόμο.
 
Συγκεκριμένα, μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν και χθες βράδυ στο μαγαζί, όπου κατήγγειλαν το επιχειρηματία, ενώ λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν για να τον καταγγείλουν για δεύτερη φορά, αφού συνέχισε να παραβιάζει τα μέτρα.


Συνολικά, καταγγέλθηκε τις τελευταίες ημέρες πέντε φορές, ενώ καταγγέλθηκε και για το γεγονός ότι λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θα ζητηθεί η αναστολή λειτουργίας μαγαζιού-Έντονη αντίδραση Ιωάννου και Σαββίδη

Την ερχόμενη Τρίτη, η Αστυνομία αναμένεται να καταχωρήσει υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου και να ζητήσει την άμεση εκδίκασή της, ενώ αίτημα της Αστυνομίας θα είναι να ανασταλεί η λειτουργία του μαγαζιού, με σχετικό διάταγμα.
 
Η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, αφού είναι το ίδιο Δικαστήριο που επέβαλε στον 35χρονο από το Φρέναρος ποινή άμεσης φυλάκισης 45 ημερών. Ο νεαρός ανακόπηκε δεκαπέντε λεπτά μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας (σ.σ. 9:00 το βράδυ), όταν μετέβαινε στη σύντροφό του. Ωστόσο, η απόφαση ήταν πρωτοφανής και ο Δικαστής επέδειξε τη μέγιστη αυστηρότητα, με αποτέλεσμα, μετά το σάλο που προκλήθηκε, να παρέμβει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την αποφυλάκισή του.
 
Ο 35χρονος δεν είχε παραβιάσει κατ’ επανάληψη τη σχετική νομοθεσία, σε αντίθεση με τον επιχειρηματία, που φαίνεται να μην υπολογίζει τις αποφάσεις της Πολιτείας, και ως εκ τούτου αναμένεται με ενδιαφέρον η απόφαση του Δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Το «έλα να δεις» σε νυχτερινά μαγαζιά, αψηφούν πρωτόκολλα και οδηγίες

Τα κρούσματα απειθαρχίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση, τόσο του υπουργού Υγείας, όσο και του υπουργού Δικαιοσύνης, με τον πρώτο να κάνει λόγο για αναπόφευκτο πισωγύρισμα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, σημείωσε πως τέτοιες εικόνες τους ανησυχούν πολύ, ενώ η στρατηγική για άρση των περιορισμών στηρίζεται στην υπευθυνότητα των πολιτών και όχι μόνο στην αστυνόμευση και επιβολή αυστηρών ποινών που εκκρεμεί στη Βουλή.

«Δυστυχώς με τέτοιες συμπεριφορές, το πισωγύρισμα θα είναι αναπόφευκτο», υπέδειξε ο κ. Ιωάννου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε τονίσει πως είναι αναγκαίο να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές εναντίον των παρανομούντων.

Η ανάρτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης:
«Εικόνες ασύγγνωστης ανευθυνότητας χθες το βράδυ. Αναγκαιότητα οι ποινές να γίνουν πιο αυστηρές με δυνατότητα άμεσης αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων, όταν ο σεβασμός των θυσιών όλων μας και η ανάγκη  προστασίας της δημόσιας υγείας θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους».

Στις 13 οι καταγγελίες
Παράλληλα, χθες το βράδυ, στο πλαίσιο των ελέγχων της Αστυνομίας, έγιναν συνολικά δεκατρείς καταγγελίες, σε όλη την Κύπρο. 

Δειτε Επισης

Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ η Cyta για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Τέσσερις οι συλληφθέντες για «Δημητρούι» που προσφεύγουν στο Εφετείο-Οι βασικοί άξονες της έφεσης
Τέλος στην Οδύσσεια του παππού Χρύσανθου-Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απονομή χάριτος
Άλλη μια τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός ο 61χρονος Πολύκαρπος Μιχαήλ
Ανέλυσε στους ομολόγους του τις στοχευμένες ενέργειες της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ζητούν από τον Ταμασού να αποσαφηνίσει εάν αναγνωρίζει δεδικασμένο οι δικηγόροι των μοναχών
Πρόταση ΔΗΠΑ για αποποίηση δικαιώματος επαγγελματικής δραστηριότητας από βουλευτές
Δίνεται τελικά προεδρική χάρη στον 82χρονο παππού-Συνυπογράφει το αίτημα Χριστοδουλίδη η Εισαγγελία
Οργή συγγενών για τις ποινές χάδι στους έξι ένοχους για τη φωτιά στο Μάτι-Πέταξαν καρέκλες στην έδρα
Στο άγνωστο οι έρευνες για το θανατηφόρο με θύμα τον 17χρονο Αλέξανδρο-Κανένα σημάδι από τον οδηγό