Αρνούνται οι Σύριοι πως θα άρπαζαν τα δύο παιδιά-«Δοκιμάζαμε το αυτοκίνητο»

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο διέταξε την πενθήμερη κράτηση τους, οδηγήθηκαν οι δύο Σύριοι που συνελήφθησαν χθες μετά από καταγγελία για απόπειρα απαγωγής παιδιών στην Χλώρακα, η οποία όμως απετράπη με την άμεση επέμβαση φρουρών ασφαλείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελία για αρπαγή παιδιών-«Το μωρά έπαθαν σοκ, φώναζαν και τρέξαμε»

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, εναντίον των δύο διερευνάται υπόθεση απόπειρας απαγωγής, με τους υπόπτους ωστόσο να αρνούνται ανάμιξη και να ισχυρίζονται πως δεν είχαν πρόθεση να απαγάγουν του παιδιά, 7 και 13 ετών, που κατά τον ουσιώδη χρόνο, πήγαιναν βόλτα με τα ποδήλατα τους. Οι δύο, ισχυρίζονται πως ο οδηγός δοκίμαζε το όχημα, που ανήκει στον συνοδηγό, προκειμένου να το αγοράσει και δεν είχαν πρόθεση απαγωγής των παιδιών.

Στην κατοχή των δυο προσώπων, που είναι αλλοδαποί, εντοπίστηκαν κλειδιά άλλων δυο οχημάτων για τα οποία η Αστυνομία αναφέρει ότι δεν μπορούσαν να δώσουν εξηγήσεις.
 
Τα παιδιά αναμένεται να δώσουν οπτικογραφημένη κατάθεση  στην παρουσία λειτουργών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, που ενημερώθηκαν άμεσα από την Αστυνομία για το περιστατικό. Τα παιδιά είναι καλά βρίσκονται με τους γονείς τους.
 
Οι δύο ύποπτοι αναμένεται να περάσουν ξανά από ανάκριση, ενώ καταθέσεις έδωσαν τόσο οι ιδιωτικοί φρουροί όσο και άλλα πρόσωπα.
 
Υπενθυμίζεται πως τα γεγονότα διαδραματίστηκαν χθες το απόγευμα σε περιοχή στην Χλώρακα, όταν τα δύο παιδάκια πήγαιναν βόλτα. Σε κάποια στιγμή οι δύο αλλοδαποί, που επέβαιναν σε όχημα, πλησίασαν τα παιδάκια, ενώ ιδιωτικός φρουρός που βρισκόταν σε παρακείμενο σχολείο, άκουσε φωνές, και έτρεξε προς το μέρος των παιδιών, με αποτέλεσμα οι αλλοδαποί να τραπούν σε φυγή.   
 
Ακολούθως, τόσο ο εν λόγω φρουρός όσο και δεύτερος, εντόπισαν τους αλλοδαπούς, τους οποίους και ακινητοποίησαν και κάλεσαν την Αστυνομίας.
 
Όπως ανέφερε ο ένας εκ των δύο μαρτύρων μιλώντας στον REPORTER, ένας ιδιωτικός φρουρός που βρισκόταν στο δημοτικό σχολείο, είδε ένα αυτοκίνητο να περνά 2-3 φορές από το σημείο. Όταν ρώτησε κάποιες κοπέλες για το συγκεκριμένο όχημα, τότε αυτές του απάντησαν πως «έχει μέρες που περνά και πειράζει κοπέλες και μωρά».
 
Ακολούθως, από το σημείο περνούσαν με τα ποδήλατα τους δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 7 και 13 ετών, και σε κάποια στιγμή το αυτοκίνητο με τα δύο πρόσωπα, σταμάτησε δίπλα τους, και σύμφωνα με την καταγγελία, επιχείρησε να αρπάξει το ένα παιδί.
 
«Τότε το πιο μεγάλο μωρό, άρχισε να φωνάζει του άλλου να κάνει πιο γρήγορα με το ποδήλατο του. Ο φρουρός άκουσε τις φωνές και έτρεξε προς το μέρος τους και το αυτοκίνητο έφυγε αλλά πήρε τα νούμερα του. Αμέσως με πήρε τηλέφωνο και πήγα στην περιοχή και ψάχναμε το αυτοκίνητο. Στα πέντε λεπτά το βρήκαμε από την απέναντι πλευρά και πήγαμε. Όταν προσπάθησε να φύγει το ανακόψαμε και καταφέραμε να τους ακινητοποιήσουμε. Πήραμε αμέσως την Αστυνομία και ήρθε στο σημείο και πήραμε και τους συγγενείς του μωρού. Τα μωρά έπαθαν σοκ, έκλαιγαν. Είναι όμως καλά, ευτυχώς».
 
Στο σημείο έφθασε η Αστυνομία, όπου διαπίστωσε πως πρόκειται για δύο Σύριους, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα για ανάκριση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Υπεραγορές έσπασαν τα μέτρα και άνοιξαν πρωτομαγιάτικα-Οκτώ καταγγελίες

Δειτε Επισης

Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη υποσταθμού της ΑΗΚ στην επαρχία Αμμοχώστου
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Εκρηκτικό το βράδυ της Ανάστασης στη Λεμεσό-Έκαψαν περιπολικό, έβαλαν φωτιά σε σχολείο