Καζάνι που βράζουν οι φυλακισμένοι ελέω κορωνοϊού-Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Αντωνίου

Αναβρασμός επικρατεί ανάμεσα στους κρατούμενους των Κεντρικών Φυλακών, αφού άλυτο παραμένει το πρόβλημα που προέκυψε με την μεταφορά τους στα Δικαστήρια, μόνο και μόνο για να ανακοινώσουν στους πλείστους εξ’ αυτών ότι η υπόθεση τους αναβάλλεται, εν μέσω κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Φωνάζουν οι φυλακισμένοι για τα μέτρα στα Δικαστήρια-«Μετέφεραν σε δύο οχήματα 17»

Μετά τη χθεσινή μεταφορά 17 κρατουμένων, μέσα σε δύο οχήματα, σήμερα άλλοι πενήντα κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στα Δικαστήρια για διάφορες υποθέσεις, με τους πλείστους και πάλι να παίρνουν αναβολή.
 
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων Άννα Αντωνίου, μιλώντας στον REPORTER, σημείωσε ότι απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση, τόσο στον Γενικό Εισαγγελέα όσο και στον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
 
Η επιστολή επικεντρώνεται συνολικά σε τέσσερα αιτήματα. Το πρώτο έχει να κάνει με το αίτημα να μην μεταφέρονται στα Δικαστήρια όσοι θα πάρουν αναβολή. Ζητούν επίσης να μην έρχονται οι κρατούμενοι σε επαφή με πολλά άτομα, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες να έρθουν σε επαφή με κάποιο ου έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.
 
Το τρίτο αίτημα είναι η προφυλάκιση να γίνεται μόνο σε άκρως απαραίτητες περιπτώσεις, για παράδειγμα να μην φυλακίζονται πρόσωπα για ανεξόφλητα εντάλματα και τέταρτο, η ποινή φυλάκισης να είναι μέτρο έσχατης ανάγκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο εδώλιο για φόνο εκ προμελέτης του Zaidan 35χρονος στη Λεμεσό

Όπως ανέφερε η κ. Άντωνίου, «σήμερα πήραν 13 άτομα στις κλούβες στη Λεμεσό. Άτε να παραβλέψω πως τους παίρνουν με την κλούβα. Αλλά δεν είναι καθόλου οι υγιεινές οι συνθήκες. Και τι τους παίρνουν αφού θα αναβάλουν την υπόθεση; Γιατί πρέπει να τους ταλαιπωρούν; Και άτε να αφήσω την ταλαιπωρία… Έχουμε αυτή την αρρώστια. Ένας να κολλήσει, θα κολλήσουν όλοι. Οι φυλακισμένοι είναι ευπαθής ομάδα. Και κανένας δεν θέλει να μιλούν για εκείνους; Γιατί; Δεν είναι πλάσματα; Είναι έγκλημα να τους παίρνουν Δικαστήριο. Δεν πρέπει να σκεφτούμε μόνο τους φυλακισμένους αλλά και το προσωπικό των φυλακών». 
 
Όπως είπε, στις φυλακές έχουν ληφθεί πάρα πολλά μέτρα, ωστόσο έθιξε το θέμα του υπερπληθυσμού, αναφέροντας πως είναι σοβαρό πρόβλημα.
 
«Πήραν πάρα πολλά προληπτικά μέτρα. Και ότι δεν έχουμε κρούσμα μέχρι σήμερα είναι λόγω των μέτρων. Αλλά υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού. Στην κλειστή φυλακή, έπρεπε να ήταν 435 άτομα και έχει 740. Τι σημαίνει τούτο; Να καταγγείλουμε τις φυλακές στην Ευρώπη για υπερπληθυσμό;»
 
Η κ. Αντωνίου ανέφερε πως θα πρέπει να πηγαίνουν Δικαστήριο μόνο οι επείγουσες υποθέσεις, πράγμα που δεν γίνεται όπως καταγγέλλει, ενώ τονίζει πως θα πρέπει να γίνουν αποφυλακίσεις και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραπέμφθηκαν σε δίκη Μαμαλικόπουλος-Χάμπουργκερ για τις απόπειρες κατά Μαύρου και επιχειρηματία

«Σε άλλες χώρες του κόσμου, λόγω κορωνοϊού, αποφυλάκισαν πολλούς κρατούμενους. Εμείς αντί να τους αφήνουμε ελεύθερους βάλλουμεν τους και για θκιανονειά».
 
Σε έντονο ύφος, η κ. Άντωνίου υπέδειξε επίσης ότι στις Φυλακές νοσηλεύονται άτομα, που έχουν προβλήματα καρδιάς, διαβήτη και λοιπά. Αισθανόμαστε ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είτε θα μιλάμε για επανένταξη, είτε θα τους αφήσουμε στο έλεος τους. Τι επανένταξη να κάμεις, όταν δεν έχουν ίση μεταχείριση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα»;
 

Δειτε Επισης

Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο