Παρατείνεται το κλείσιμο οδοφραγμάτων, ξανά στη Λήδρας για να διαμαρτυρηθούν οι Τ/κ

Κλειστά, εκτός απρόοπτου, θα παραμείνουν  για άλλη μια εβδομάδα τα τέσσερα οδοφράγματα, Λήδρας, Αστρομερίτη, Δερύνειας και Απλικίου, απόφαση η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σήμερα, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας εκ μέρους της διϋπουργικής επιτροπής, ενημερώνει ότι αποφάσισε τη συνέχιση της προσωρινής αναστολής της διέλευσης από και προς τις κατεχόμενες περιοχές στα οδοφράγματα της Οδού Λήδρας, του Αστρομερίτη, της Λεύκας και της Δερύνειας, μέχρι και αύριο Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα συνέλθει το Υπουργικό Συμβούλιο για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος.
 
Η απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει προσωρινά αριθμό οδοφραγμάτων λόγω κορωνοϊού, έφερε αντιδράσεις από ομάδες πολιτών που βλέπουν πολιτικά κίνητρα, οι οποίοι βρέθηκαν μέχρι στιγμής δύο φορές στο οδόφραγμα της Λήδρας, όπου διαμαρτυρήθηκαν μαζί με Τουρκοκύπριους. Διαμαρτυρίες οι οποίες σημαδεύτηκαν με σοβαρά επεισόδια, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν στα κατεχόμενα, που επικρίνουν την απόφαση της Κυβέρνησης.
 
Ενδεικτικές είναι οι αναφορές που δίνουν και παίρνουν στα τουρκοκυπριακά μέσα από το περασμένο Σάββατο, όταν περίπου 150 Τουρκοκύπριοι βρέθηκαν στο οδόφραγμα της Λήδρας, και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τους με τους Ελληνοκύπριους, άρχισαν να πετροβολούν τους αστυνομικούς και να επιχειρούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ώστε να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές. Αποτέλεσμα, τα μέλη της δύναμης να κάνουν περιορισμένη χρήση σπρέι με σκοπό να τους απωθήσουν, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά στα κατεχόμενα, επικρίνοντας την στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς και της Αστυνομίας, η οποία ενεργούσε στα πλαίσια του Νόμου και των αποφάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έριχναν πέτρες οι Τ/κ και χτύπησαν αστυνομικό με μεταλλική πινακίδα (vid&pics)

Ο τουρκοκυπριακός Τύπος, με ευφάνταστους τίτλους (σ.σ Ειρήνη με σπρέι πιπεριού και γκλόμπ, Γκλομπ και σπρέι πιπεριού από την ελληνοκυπριακή αστυνομία, κτλ) συνεχίζει να εστιάζει στην ενέργεια της Αστυνομίας να κάνει χρήση σπρέι και δεν αναφέρονται στους πέντε τραυματίες αστυνομικούς, στον πετροβολισμό και στο εγχείρημα τους να σπάσουν το αστυνομικό κλοιό, ενώ άγνωστο πώς θα ενεργούσαν οι ίδιοι εάν γινόταν το αντίθετο και οι κατοχικές αρχές έπρεπε να εφαρμόσουν την απόφαση της «κυβέρνησής» τους.
 
Σήμερα, στις 11 το πρωί, Τουρκοκύπριοι θα βρεθούν και πάλι στο οδόφραγμα της Λήδρας για να διαμαρτυρηθούν, με την Αστυνομία να βρίσκεται και πάλι σε επιφυλακή, αφού μετά τα επεισόδια του Σαββάτου, ο Αρχηγός της Δύναμης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως «δεν θα επιτρέψει σε κανένα να παίρνει το νόμο στα χέρια του και να οχλαγωγεί, κτυπώντας και βρίζοντας αστυνομικούς που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκάθαρο μήνυμα Αρχηγού για τα επεισόδια στη Λήδρας-Οδηγίες για ποινική έρευνα

Αναμφίβολα, η απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει προσωρινά τέσσερα οδοφράγματα στα πλαίσια των μέτρων για τον κορωνοϊό, έχει πολιτικοποιηθεί, με το ζήτημα της υγείας να έρχεται για κάποιους σε δεύτερη μοίρα, την ώρα που όλες οι χώρες έχουν λάβει μέτρα πολύ πιο αυστηρά και εκτεταμένα. Η Κυβέρνηση, πάντως, έχει επαναλάβει πάρα πολλές φορές προς τους επικριτές πως η απόφαση δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο και λήφθηκε με γνώμονα τη δημόσια υγεία και την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές