ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που οι Τ/κ επιτίθενται και προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής στο οδόφραγμα της Λήδρας, από Τουρκοκύπριους οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν μαζί με Ελληνοκύπριους για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων λόγω κορωναϊού. 
   
Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει ότι περίπου 200 Ελληνοκύπριοι στις ελεύθερες περιοχές και 150 Τουρκοκύπριοι από την πλευρά των κατεχομένων, συγκεντρώθηκαν με σκοπό τη διάνοιξη του οδοφράγματος στην οδό Λήδρας.
 
Σε κάποια στιγμή, οι Τουρκοκύπριοι που βρίσκονταν στη νεκρή ζώνη, κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης σπρώχνοντας τους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, οι οποίοι δέχθηκαν πετροβολισμό.
 
Στη συνέχεια, Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές, απετράπησαν από την Αστυνομία από το να εισέλθουν στις ελεύθερες περιοχές. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερα μέλη της Αστυνομίας, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις, αφού είχε χτυπηθεί με μεταλλική πινακίδα από Τουρκοκύπριο διαδηλωτή.
 
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, έγινε περιορισμένη χρήση ατομικών δακρυγόνων σπρέι, εκ μέρους των αστυνομικών, στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν τους διαδηλωτές από το να παραβιάσουν τον αστυνομικό κλοιό και κατ΄ επέκταση το οδόφραγμα, το οποίο παραμένει προσωρινά κλειστό.

Ξεκάθαρος ο Αρχηγός

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια και την επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη της Αστυνομίας και εκφράζει τη συμπαράσταση, τη συμπάθεια και τη λύπη του για τον τραυματισμό των πέντε συναδέλφων, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Η Αστυνομία Κύπρου είναι επιφορτισμένη με την τήρηση του νόμου και της τάξης και δεν θα επιτρέψει σε κανένα να παίρνει το νόμο στα χέρια του και να οχλαγωγεί κτυπώντας και βρίζοντας αστυνομικούς που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ως εκ τούτου, ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει δώσει οδηγίες όπως εξεταστεί το όλο συμβάν και όπου εντοπιστεί η διάπραξη αδικημάτων από τον οποιονδήποτε, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 23χρονος που είχε στην κατοχή του πυροβόλο όπλο
Πήραν κλήση για «Κράτος Μαφία» πρώην κρατικοί αξιωματούχοι, τραπεζίτες, δικηγόροι και αξιωματικοί Αστυνομίας
Νεκρός 79χρονος σε δυστήχημα-Προσπαθούσε να ακινητοποιήσει το τρακτέρ του
Επιμένει στο δεδικασμένο η πλευρά των μοναχών-«Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Ησαΐα»
Ποινές φυλάκισης σε δύο πρόσωπα για υποβοήθηση αλλοδαπών να εισέλθουν παράνομα στην Κύπρο
Έστω και τώρα βοηθήστε τη μάνα να ησυχάσει και τον Θανάση να αναπαυθεί...
Αναμένουν να καθοριστούν ημερομηνίες για κατάθεση των μαρτύρων τους οι μοναχοί
Απορρίφθηκαν οι λόγοι εφέσεις των υπόπτων για το «Δημητρούι»-Διαπιστώθηκε μεν σφάλμα αρχής, αλλά...
Σεισμική δόνηση στην Κύπρο
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του (pic)