ΒΙΝΤΕΟ: Η μάχη των Τ/κ να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο οδόφραγμα της Λήδρας

Από επεισόδια σημαδεύτηκε και άλλη μια διαμαρτυρία στο οδόφραγμα της Λήδρας, από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, οι οποίοι ζητούν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, βλέποντας πολιτικά κίνητρα πίσω από την απόφαση του Προέδρου να αφήσει κλειστά τέσσερα οδοφράγματα, ελέω κορωναϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάχες Τουρκοκυπρίων με αστυνομικούς στο οδόφραγμα Λήδρας

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, υπήρχαν δεκάδες μέλη της United Cyprus, ενώ περίπου 100 Τουρκοκύπριοι συγκεντρώθηκαν από την άλλη πλευρά.  
Σε κάποια στιγμή, οι Τουρκοκύπριοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ώστε να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές, υπό την ανοχή των Ηνωμένων Εθνών που απλά παρακολουθούσαν τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές με μέλη της Αστυνομίας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να παραμείνει θεατής και να τους αφήσει να περάσουν τα κιγκλιδώματα. 
Από νωρίς στο σημείο βρίσκονταν πάνοπλα μέλη της Αστυνομίας, ενώ στην πρώτη γραμμή βρισκόταν η ΜΜΑΔ. Ως εκ τούτου, τα πάνοπλα μέλη της Αστυνομίας απώθησαν τους διαδηλωτές, οι οποίοι ωστόσο λίγη ώρα αργότερα προσπάθησαν και πάλι να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, δίνοντας μάχες με τους ένστολους, χωρίς όμως να το καταφέρουν. 
 
Την ίδια ώρα, οι Ελληνοκύπριοι, φώναζαν στους αστυνομικούς να αφήσουν τους Τουρκοκύπριους να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αντίδραση Ακιντζί μετά τα επεισόδια στο οδόφραγμα Λήδρας

Kατά τη διάρκεια των επεισοδίων, αστυνομικός που προσπάθησε να απωθήσει Τουρκοκύπριο διαδηλωτή, κτυπήθηκε στον ώμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περίθαλψη
Μέλη της Αστυνομίας επέτρεψαν σε κάποια στιγμή σε κάποιους Τουρκοκύπριους διαδηλωτές να πλησιάσουν στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και να διαβάσουν ομιλία στους Ελληνοκύπριους.
 
Πάντως στα κατεχόμενα, ισχυρίζονται ότι  αστυνομικοί εκτόξευσαν σπρέι, τραυματίζοντας διαδηλωτές και δημοσιογράφους.
Επίσης, ισχυρίζονται ότι το παρών του στην εκδήλωση έδωσε και ο στρατός που μαζί με τους αστυνομικούς προσπαθούσαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές, γεγονός που βεβαία δεν ισχύει.
Σημειώνεται ότι οι Ελληνοκύπριοι, κρατούσαν πανό που έγραφε «δεν συμβιβαζόμαστε στο διαχωρισμό ούτε στη γη, ούτε στο νερό», ενώ οι Τουρκοκύπριοι με πανό στα αγγλικά, υποστήριζαν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσπαθεί να φέρει τη διχοτόμηση και καλούσαν τους Ελληνοκύπριους να τον σταματήσουν.
Παρών στην εκδήλωση ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε το κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων ως μια «δυσκολία που είναι αχρείαστη και πολιτικά απαράδεκτη».
 
Εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση της κυβέρνησης, αφού όπως είπε, δεν είναι ένα μέτρο κατά του ιού και δυσκολεύει πάρα πολύ τη ζωή όλων των Κυπρίων. Είπε επίσης ότι τα οδοφράγματα είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα στην Κύπρο, αφού με το ζόρι άνοιξαν πριν από κάποια χρόνια και δεν πρέπει με καμιά ευκολία να κλείσουν ούτε για μια ώρα.
«Έτσι κι αλλιώς αν υπάρχει ένα πρόβλημα στη χώρα μας μαζί πρέπει να λάβουμε και τα μέτρα. Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τον κ. Αναστασιάδη μαζί με τον κ. Ακιντζί, δίπλα-δίπλα να μας ανακοινώσουν κάποια μέτρα να προστατεύσουμε τους πολίτες αυτού του μικρού νησιού», είπε.
 
Εξέφρασε την ελπίδα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να πάρει τη σωστή απόφαση σύντομα και να ανοίξει τα οδοφράγματα, ώστε «να τερματιστεί αυτή η δυσκολία, που είναι αχρείαστη και πολιτικά απαράδεκτη».
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε στις 28 Φεβρουαρίου να κλείσουν τα οδοφράγματα στην οδό Λήδρας, τον Αστρομερίτη, τη Λεύκα και τη Δερύνεια, για επτά μέρες, ενώ την Παρασκευή αποφασίστηκε η παράταση της απόφασης μέχρι τη Δευτέρα.

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου είχε δηλώσει ότι τη Δευτέρα η διυπουργική επιτροπή θα επαναξιολογήσει τα δεδομένα και θα λάβει τα ανάλογα μέτρα.

Ο κ. Ιωάννου διευκρίνισε ότι τα μέτρα λήφθηκαν για λόγους ασφαλείας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Πάντως και στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο από τους Unite Cyprus σημειώθηκαν ξανά επεισόδια στο ίδιο οδόφραγμα, όταν Ελληνοκύπριος διαδηλωτής χτύπησε εθνοφρουρό.

Ο διαδηλωτής εντοπίστηκε την ίδια μέρα και συνελήφθη από την Αστυνομία, ενώ αφότου παρέμεινε για δύο μέρες υπό κράτηση, καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον του στο Δικαστήριο. 

Για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκαν γραπτώς άλλα δύο πρόσωπα.

 

Δειτε Επισης

Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι