Μάχες Τουρκοκυπρίων με αστυνομικούς στο οδόφραγμα Λήδρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία διαμαρτυρίας πολιτών στο οδόφραγμα Λήδρας, που διοργανώνεται από τη United Cyprus, ενάντια στο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, απόφαση που λήφθηκε από την Κυβέρνηση ως μέτρο για τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Σάλος για τον διαμαρτυρόμενο που επιτίθεται σε στρατιώτη στο οδόφραγμα της Λήδρας

Μια εβδομάδα μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο οδόφραγμα, με διαδηλωτές να σπάζουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέρχονται στα κατεχόμενα, λαμβάνει χώρα η δεύτερη πορεία διαμαρτυρίας στον ίδιο χώρο.Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν από την κατεχόμενη πλευρά του νησιού και Τουρκοκύπριοι.
 
LIVE ενημέρωση:
Kατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Συνεχίζεται η εκδήλωση διαμαρτυρίας με τις δύο πλευρές να φωνάζουν συνθήματα στα ελληνικά και τα τουρκικά.
Δύο εκπρόσωποι των διαδηλωτών, ένας Τουρκοκύπριος και μια Ελληνοκύπρια, μιλώντας στους διαμαρτυρόμενους, ζητούν να επικρατήσει ειρήνη στην Κύπρο. Ακολούθως, οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της επανένωσης του νησιού.
 
Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές, μπήκαν στο ενδιάμεσο των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και ένας εξ' αυτών ανέγνωσε κείμενο στους Ελληνοκύπριους διαδηλωτές.
Οι Τουρκοκύπριοι προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τους απωθήσουν από το να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές. Οι Ελληνοκύπριοι, φωνάζουν στους αστυνομικούς να σταματήσουν και να αφήσουν τους Τουρκοκύπριους να περάσουν.
Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στο οδόφραγμα Λήδρας. Συγκεκριμένα, πολίτες προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια με την Αστυνομία. 
 
Αμέσως, στο σημείο βρέθηκαν πάνοπλα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία απώθησαν τους διαδηλωτές.
Οι περίπου 50 Τ/κ που μαζεύτηκαν από τα κατεχόμενα, κρατούν πανό, στο οποίο αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπαθεί να φέρει τη διχοτόμηση και ζητούν να τον σταματήσουν.
Οι Ελληνοκύπριοι διαμαρτυρόμενοι, σήκωσαν πανό στο οποίο αναφέρουν ότι δεν συμβιβάζονται στο διαχωρισμό ούτε στη γη, ούτε στο νερό. Παράλληλα, πολίτες κι από τις δύο κοινότητες κρατούσαν κλάδους ελαίας, τους οποίους τοποθέτησαν στα κάγκελα του οδοφράγματος.
Δίπλα στους αστυνομικούς που βρίσκονται στο καθήκον, είναι και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Γιαννάκης Χαραλάμπους.
Στο χώρο, υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, ως μέτρο για αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων, όπως αυτά που εκτυλίχθηκαν το περασμένο Σάββατο. Μάλιστα, η Αστυνομία για μεγαλύτερη ασφάλεια, τοποθέτησε διπλά κάγκελα στο οδόφραγμα.
Δίπλα στους αστυνομικούς που βρίσκονται στο καθήκον, είναι και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Γιαννάκης Χαραλάμπους.
 
Σημειώνεται ότι χθες διοργανώθηκε υπερκομματική πορεία διαμαρτυρίας, κατά την οποία πολίτες ζήτησαν το κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων.
 
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διαμαρτυρία είχε κτυπηθεί εθνοφρουρός από 55χρονο, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε δίκη. Για την ίδια υπόθεση, είχαν κατηγορηθεί γραπτώς άλλα δύο πρόσωπα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα