Συνελήφθη στα κατεχόμενα ο καταζητούμενος για το φόνο στη Ρηγαίνης

Στα κατεχόμενα συνελήφθη ο καταζητούμενος για την άγρια δολοφονία που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου, στην οδό Ρηγαίνης στη Λευκωσία, με θύμα τον 24χρονο Ahmed Bin από το Πακιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αλλάζει στάση ο 22χρονος ύποπτος δολοφόνος, μαρτυρία τον δείχνει με προηγούμενο

Ο 27χρονος Μohamad Alshalal, ο οποίος καταζητείται από τις 26 Φεβρουαρίου από τις κυπριακές Αρχές για τη δολοφονία, εντοπίστηκε και συνελήφθη από τη ψευδοαστυνομία, την ώρα που προσπαθούσε να περάσει από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, από στρατιωτικό τομέα.
 
Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Αlshalal, οδηγήθηκε ενώπιον λεγόμενου Δικαστηρίου, όπου κατηγορήθηκε για «παραβίαση στρατιωτικής ζώνης» και ακολούθως τέθηκε υπό μονοήμερη κράτηση.
 
Όπως ανέφερε ο ανακριτής της ψευδοαστυνομίας, ο Alshalal εισήλθε στα κατεχόμενα στις 27 Μαρτίου 2019 μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και πέρασε στη συνέχεια στις ελεύθερες περιοχές.
 
Οκτώ μέρες μετά τη δολοφονία του Ahmed Bin στην οδό Ρηγαίνης, και πιο συγκεκριμένα την 1η Μαρτίου, επιχείρησε να εισέλθει ξανά στα κατεχόμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε 22χρονο για το φόνο-Παραδέχθηκε αλλά δεν το κατάλαβε πως τον σκότωσε

Για την ίδια υπόθεση τελεί υπό κράτηση 22χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε συλληφθεί λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, σε εγκαταλελειμμένη οικία στην Παλιά Λευκωσία.
 
Ο 22χρονος μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, είχε αναφέρει στους ανακριτές ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και το μαχαίρι, με τον ύποπτο να αναφέρει στους ανακριτές, «είναι με αυτό που τον μαχαίρωσα, δεν ήθελα να κάμω πρόβλημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Είναι με αυτό που τον μαχαίρωσα. Δεν πιστεύω, πέθανε;»

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διαδικασία ανανέωσης της προσωποκράτησης του την περασμένη Τρίτη, όταν ανακρίθηκε από τους ανακριτές, τήρησε το δικαίωμα της σιωπής.
 
Σημειώνεται ότι, οι Αρχές, έχουν εξασφαλίσει μαρτυρία, η οποία αναφέρει ότι κατά το βράδυ πριν τη διάπραξη του εγκλήματος, ο 22χρονος ύποπτος κρατούσε το μαχαίρι που εντοπίστηκε στην κατοχή του κατά τη διάρκεια της έρευνας από την Αστυνομία και ανέφερε σε συγκεκριμένο πρόσωπο, ότι θα μαχαιρώσει κάποιον στο κεφάλι, στο λαιμό και στην καρδιά, υποδεικνύοντας στον μάρτυρα με το ίδιο μαχαίρι, τον τρόπο που θα το έπραττε.

Επιπρόσθετα λήφθηκε μαρτυρία ότι 22χρονος μετά τη διάπραξη του φόνου, επικοινώνησε με πρόσωπο, από το οποίο ζήτησε βοήθεια για να διαφύγει από την Κύπρο, ενώ ενώπιον των Αρχών υπάρχει και άλλη μαρτυρία που αναφέρει ότι ο ύποπτος στις 28 Ιανουαρίου είχε επιτεθεί σε νυχτερινό κέντρο σε άλλο πρόσωπο.

Λόγω του ότι ο 22χρονος ήταν το πρόσωπο που επιτέθηκε σε πολίτη την συγκεκριμένη ημέρα, αλλά και σε άλλα πρόσωπα λίγα λεπτά πριν τη διάπραξη του φόνου με τη χρήση μαχαιριού, η Αστυνομία άρχισε τη λήψη καταθέσεων από τους θαμώνες, οι οποίοι είδαν τον ύποπτο να προβαίνει στις πιο πάνω πράξεις. 

Σημειώνεται εξάλλου, ότι ο ύποπτος εξετάστηκε από ψυχίατρο, κατόπιν διαταγμάτων που εκδόθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με την ψυχίατρο να αποφαίνεται ότι δεν διαπίστωσε ψυχωσική συμπτωματολογία και ότι είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, αλλά και να τεθεί υπό αστυνομική κράτηση σε κρατητήριο.

Σε ότι αφορά τον Alshalal, στη βάση μαρτυρίας που προέκυψε, μετά τη διάπραξη των αδικημάτων, τηλεφώνησε σε συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου, από το οποίο ζήτησε βοήθεια για να αποφύγει την εμπλοκή του στην υπόθεση και να διαφύγει από τη Δημοκρατία ή από τις ελεύθερες περιοχές και κατά συνέπεια ελεγχόμενες περιοχές προς τις κατεχόμενες.
 

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»