«Είναι με αυτό που τον μαχαίρωσα. Δεν πιστεύω, πέθανε;»

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, οδηγήθηκε ο 22χρονος από την Παλαιστίνη, ο  οποίος θεωρείται ο δράστης του άγριου φονικού που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στην οδό Ρηγαίνης στη Λευκωσία.
 
Ο 22χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από την Αστυνομία να κοιμάται σε εγκαταλελειμμένη οικία στη Λευκωσία, είχε στην κατοχή του το φονικό μαχαίρι και παραδέχθηκε προκαταρκτικά ότι αυτός μαχαίρωσε τον 24χρονο Ahmed Bin, από το Πακιστάν.
 
Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση, καταζητείται ακόμα ένα πρόσωπο. Πρόκειται για 27χρονο από τη Συρία, του οποίου η Αστυνομία έδωσε τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε 22χρονο για το φόνο-Παραδέχθηκε αλλά δεν το κατάλαβε πως τον σκότωσε
 
Σύμφωνα με την ανακριτή της υπόθεσης, Σταυριανή Αντρέου, o 22χρονος εντοπίστηκε να κοιμάται λίγες ώρες μετά το φόνο σε εγκαταλελειμμένη οικία, κοντά από τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι, το οποίο φαίνεται να ήταν αυτό που μαχαιρώθηκε το θύμα. 
 
Όπως ανέφερε, από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε πως το θύμα έφτασε στην Κύπρο τον Ιούλιο και διέμενε στην ελεύθερη Αμμόχωστο.
 
Σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που παραλήφθηκαν από υποστατικά της Οδού Ρηγαίνης φαίνεται γύρω στις 4 και 30 τα ξημερώματα, ο ύποπτος εμφανίζεται να πέφτει στο έδαφος και ακολούθως άλλα δύο πρόσωπα, εμφανίζονται στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να διαπληκτίζονται.
 
Επίσης κατά τον ίδιο χρόνο, φαίνεται άγνωστο αντικείμενο να πέφτει στο έδαφος πλησίον τους. Στη συνέχεια ο ύποπτος, αφού σηκώνεται από το έδαφος παίρνει το άγνωστο αντικείμενο με το αριστερό του χέρι με αποτέλεσμα το τρίτο πρόσωπο που στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ήταν το θύμα, να κινηθεί προς το μέρος του υπόπτου, ενώ ο τελευταίος με τη χρήση άλλου αντικειμένου που κρατούσε στο δεξί του χέρι φαίνεται να κάνει κίνηση προς το θύμα, με τρόπο που να δείχνει ότι τον κτυπά στο πάνω μπροστινό μέρος του σώματός του.
 
Στη συνέχεια, ο ύποπτος μαζί με τον δεύτερο δράστη, έτρεξαν προς την οδό Λήδρα ενώ το θύμα φαίνεται να τους ακολουθεί και σε απόσταση περί των 300 μέτρων ο ύποπτος φαίνεται να σταματά και να λέει κάτι στο θύμα. Αμέσως μετά και σε χρόνο δευτερολέπτων, το θύμα πέφτει στο έδαφος αναίσθητο στο σημείο όπου εντοπίσθηκε νεκρό. Τέλος, ο ύποπτος μαζί με τον άλλο δράστη εντοπίζονται να απομακρύνονται από τη σκηνή τρέχοντας προς την οδό Στράβωνος και Νεοφύτου Ροδίνου.
 
Από άλλο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, εντοπίζεται ο ύποπτος να ρίχνει με το αριστερό του χέρι σε πρόσοψη καταστήματος ένα αντικείμενο στο έδαφος. Το αντικείμενο αυτό εντοπίστηκε και παραλήφθηκε από το ΤΑΕ Λευκωσίας και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το κινητό τηλέφωνο του θύματος.
 
Επίσης άλλος μάρτυρας ανέφερε πως χτυπούσαν το θύμα και κρατούσαν το πορτοφόλι του. 
 
Ο 22χρονος όταν συνελήφθη απάντησε «δεν ήθελα να τον σκοτώσω», ενώ βρέθηκε στην κατοχή του ο σουγιάς. 
 
«Είναι με αυτό που τον μαχαίρωσα. Δεν ήθελα να κάμω πρόβλημα», απάντησε στη συνέχεια ενώ είπε πως βρισκόταν με φίλο του τον οποίο κατονόμασε. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών. Μετά είπε στους ανακριτές «δεν πιστεύω πέθανε;».
 
Η ανακριτής ανέφερε πως εντοπίστηκε και ζυγαριά ακριβείας, ενώ από ιατρικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως έφερε αίματα και εκδορές. Η ανακριτής ανέφερε πως ο καταζητούμενος ακόμα δεν εντοπίστηκε, ενώ ήταν αυτός που κατονόμασε τον δεύτερο ύποπτο.
 
Σε σχέση με τα ναρκωτικά ο ύποπτος ανέφερε πως ήταν δικά του. Η ανακριτής ανέφερε πως υπολείπεται ανακριτικό έργο και για αυτό ζητείται η κράτησή του. Στο μεταξύ ο 22χρονος δεν έδωσε γραπτή κατάθεση αναφέροντας πως θέλει να μιλήσει πρώτα στο Δικαστήριο και με τον δικηγόρο του.
 
Επίσης η ανακριτής ανέφερε πως θα ληφθούν καταθέσεις από πρόσωπα που διαμένουν στην περιοχή, ενώ τόσο οι δράστες όσο και το θύμα είναι αιτητές πολιτικού ασύλου.
 
Παράλληλα, εξετάζονται κλειστά κυκλώματα ώστε να διαφανεί η πορεία του 22χρονου δράστη, μέχρι το σημείο του εντοπισμού του. Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του θύματος, όπου διαπιστώθηκε πως το τραύμα στον αριστερό θώρακα τον τραυμάτισε θανάσιμα στην καρδιά.
 
Ο δικηγόρος του 22χρονου, ανέφερε, σε σχέση με τα όσα είπε όταν συνελήφθη, αρνήθηκε ότι τα είπε, με την ανακριτή να αναφέρει πως τα είπε όταν συνελήφθη.
 
Ακόμη ο δικηγόρος ανέφερε πως δεν κατονόμασε τον δεύτερο δράστη ο ύποπτος, με την ανακριτή να απαντά πως κατονόμασε δεύτερο πρόσωπο που βρισκόταν μαζί του. Το Δικαστήριο ενέκρινε την κράτηση του υπόπτου για οκτώ ημέρες.
 
Εναντίον του υπόπτου διερευνώνται επτά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του φόνου εκ προμελέτης και κατοχής ναρκωτικών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου