Στο εδώλιο αξιωματικός για το χαστούκι σε αστυνομικό-Του απαγγέλθηκε η κατηγορία

Ιδιωτική ποινική υπόθεση ασκήθηκε εναντίον του αξιωματικού, ο οποίος φέρεται να χαστούκισε αστυνομικό κατά την χριστουγεννιάτικη επίσκεψη του σε αστυνομικό σταθμό στη Λευκωσία, τον Δεκέμβριο του 2018.
 
Μετά την άσκηση της ιδιωτικής ποινικής δίωξης από πλευράς του αστυφύλακα, ο αξιωματικός βρέθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία της επίθεσης, με τον κατηγορούμενο να απαντά μη παραδοχή. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρθηκε, ο αξιωματικός με επιστολή του στον Γενικό Εισαγγελέα, ζήτησε την αναστολή της δίωξης του, αναμένοντας ακόμη απάντηση.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία του αστυνομικού, το περιστατικό σημειώθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2018, όταν ο αξιωματικός είχε μεταβεί στον αστυνομικό σταθμό που υπηρετεί ώστε να ευχηθεί στα μέλη της δύναμης. Ο αξιωματικός, μεταξύ άλλων, υποδείκνυε στους συναδέλφους του τα καθήκοντα τους και το ρόλο που διαδραματίζουν.
 
Σε κάποια στιγμή, ο αξιωματικός τους επίστησε την προσοχή τους στα πηλίκια τους και ότι θα πρέπει να τα φέρουν συνεχώς, πράγμα το οποίο, όπως τους επισήμανε, κάνει και ο ίδιος. Τότε ο αστυνομικός με αφορμή ένα σχόλιο του, αστειευόμενος για τα πηλίκια, του ανέφερε πως εάν είχε κι αυτός τρεις αστέρες, ούτε αυτός θα έβγαζε. Ακολούθως, ο αξιωματικός φέρεται να τον χαστούκισε, στην παρουσία άλλων αστυνομικών.
 
Ακολούθως, ο αστυνομικός προέβη σε καταγγελία κατά του προϊστάμενου του, ενώ για το συμβάν είχε ενημερωθεί και η ηγεσία της δύναμης.    
 
Παράλληλα, η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, στην οποία κλήθηκαν, μεταξύ άλλων, να καταθέσουν και οι μάρτυρες.
 
Στη συνέχεια, η Ανεξάρτητη Αρχή, αφού αξιολόγησε το μαρτυρικό υλικό που τέθηκε ενώπιον της, διαβίβασε τον φάκελο της υπόθεσης στον Γενικό Εισαγγελέα, με εισήγηση την πειθαρχική δίωξη του αξιωματικού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διώκεται ο αξιωματικός για το… χριστουγεννιάτικο χαστούκι σε αστυνομικό

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 19χρονο για τα επεισόδια στον Ύψωνα-Στις τέσσερις οι συλλήψεις
Απουσιάζει από την οικία του στην Πάφο 24χρονος (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ζημιές σε υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες
ΒΙΝΤΕΟ: Κατευθύνεται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας η φωτιά-Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά
ΒΙΝΤΕΟ: Προστατεύεται η βιομηχανική περιοχή από τις φλόγες στη Λεμεσό-Δύσκολη η προσβασιμότητα στα ενεργά μέτωπα
Απουσιάζει από την οικία της στη Λάρνακα 44χρονη (pic)
Ξεκάθαρος ο Αλέξανδρος Κληρίδης: Θάνατος αργός με ασθένεια στη Φυλακή, συνιστά απάνθρωπη μεταχείριση
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα απάτης με κρυπτονομίσματα-Συνελήφθη ένα πρόσωπο στη Λάρνακα
Τρεις συλλήψεις για 20 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στην Πάφο
Απεβίωσε άλλος ένας κρατούμενος των Κεντρικών Φυλακών-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά δεν τα κατάφερε