Τρίτη 20 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Διώκεται ο αξιωματικός για το… χριστουγεννιάτικο χαστούκι σε αστυνομικό

  20/10/2019 07:31
Διώκεται ο αξιωματικός για το… χριστουγεννιάτικο χαστούκι σε αστυνομικό

Διώκεται ο αξιωματικός για το… χριστουγεννιάτικο χαστούκι σε αστυνομικό

  20/10/2019 07:31
Την δίωξη αστυνομικού, ο οποίος χειροδίκησε σε υφιστάμενο του ανήμερα Χριστουγέννων του 2018, εισηγήθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία που έφερε στο φως τον περασμένο Δεκέμβριο ο REPORTER, προϊστάμενος είχε μεταβεί ανήμερα Χριστουγέννων σε Αστυνομικό σταθμό στη Λευκωσία, για να ευχηθεί στους αστυνομικούς.
 
Σε κάποια στιγμή και ενώ υποδείκνυε στα μέλη της δύναμης τα καθήκοντα τους και το ρόλο που διαδραματίζουν, τους επίστησε την προσοχή στα πηλήκια τους και ότι θα πρέπει να τα φέρουν συνεχώς, πράγμα το οποίο, όπως τους επισήμανε, κάνει και ο ίδιος.
 
Τότε, ένας από τους αστυνομικούς, προέβη σε σχόλιο αστειευόμενος για τα πηλήκια, με αποτέλεσμα να δεχθεί χαστούκι από τον αξιωματικό, στην παρουσία των υπόλοιπων συναδέλφων του.
 
Ακολούθως, ο αστυνομικός προέβη σε καταγγελία κατά του προϊστάμενου του, ενώ για το συμβάν είχε ενημερωθεί και η ηγεσία της δύναμης.    
 
Ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, όπου τέθηκε η καταγγελία, κατέθεσαν μεταξύ άλλων τα μέλη που ήταν παρόν στον επεισόδιο, οι μαρτυρίες των οποίων ήταν καθοριστικές.
 
Η Αρχής, αφού αξιολόγησε το μαρτυρικό υλικό που τέθηκε ενώπιον της, διαβίβασε τον φάκελο της υπόθεσης στον Γενικό Εισαγγελέα, με εισήγηση την πειθαρχική δίωξη του αξιωματικού.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας