Ξανά ενώπιον Δικαστηρίου οι τέσσερις για το θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, οδηγούνται το πρωί οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη Στεφανή, που έφυγε από τη ζωή στις 14 Απριλίου του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο εδώλιο οι «4» για το θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη-Προδικαστικές ενστάσεις

Πρόκειται για δύο δεκαεξάχρονους και δύο δεκαεπτάχρονους, οι οποίοι κατηγορούνται για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, λόγω αλόγιστης ή επικίνδυνης ή απερίσκεπτης πράξης. Κατηγορία στην οποία αναμένεται να απαντήσουν σήμερα, κατά πόσον παραδέχονται ή όχι.

Η απάντηση τους, ήταν ορισμένη στην προηγούμενη δικάσιμο στις 16 Δεκεμβρίου 2019, ωστόσο ο Γιάννης Πολυχρόνης, συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, έφερε προδικαστική ένσταση.

Ο κ. Πολυχρόνης είχε ζητήσει από το Δικαστήριο «να απορρίψει το κατηγορητήριο, αφού σύμφωνα με αυτό, ο πελάτης του κατηγορείται ότι προέτρεψε τον ανήλικο να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, κάτι που συνιστά αλόγιστη, ή επικίνδυνη ή απερίσκεπτη πράξη».

Είχε αναφέρει ακόμη ότι, «σε καμία περίπτωση η προτροπή κάποιου να καταναλώσει άλλο άτομο ποσότητες αλκοόλ δεν μπορεί να συνιστά αλόγιστη, ή επικίνδυνη ή απερίσκεπτη πράξη, που μπορεί να επιφέρει ως προβλεπτό αποτέλεσμα το θάνατο». 

Από την πλευρά του ο δικηγόρος άλλων δύο εκ των κατηγορουμένων Χριστόφορος Δημητρίου, εξέφρασε την πρόθεση να ασκήσει προδικαστική ένσταση.

Επίσης, ο δικηγόρος του τρίτου κατηγορούμενου, Γιώργος Κούμας, είχε αναφέρει πως πρόθεση του είναι να καλέσει τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει ο ίδιος το υλικό. Όπως είχε πει, θέσης του είναι πως δεν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα.

Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο όρισε την σημερινή ημερομηνία, προκειμένου να εξεταστεί η προδικαστική ένταση και ενδεχομένως να απαντήσουν οι τέσσερις νεαροί στην κατηγορία που αντιμετωπίζουν.

Οι δύο δεκαεπτάχρονοι κατά την προηγούμενη δικάσιμο, είχαν υπογράψει χρηματική εγγύηση ύψους δύο χιλιάδων ευρώ, ενώ για τους δύο 16χρονους τη χρηματική εγγύηση επίσης ύψους δύο χιλιάδων ευρώ, υπέγραψαν οι γονείς τους.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, οι τέσσερις νεαροί φέρονται να βρίσκονταν στο μοιραίο πάρτι το βράδυ της 14ης Απριλίου του 2019, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο 16χρονος Παναγιώτης.

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες και την ιατροδικαστική εξέταση, ο 16χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του από την μεγάλη ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ, ενώ ο θάνατος του επήλθε από εισρόφηση εμεσμάτων.

Μετά το θάνατο του 16χρονου, η οικογένεια του Παναγιώτη Στεφανή κατήγγειλε στις Αρχές ότι το παιδί τους είχε πέσει αρκετές φορές στο παρελθόν θύμα μπούλινγκ εξαιτίας του σωματότυπου του και πως το συγκεκριμένο βράδυ είχε υποχρεωθεί να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Στην υπόθεση αναμένεται να καταθέσουν 51 μάρτυρες κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Επανέρχεται ο Δρουσιώτης για την αγωγή από Αναστασιάδη-«Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί»
Νέα άφιξη μεταναστών στον Κάτω Πύργο-Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα
Σε δύο μέτωπα οι έρευνες για την βουτιά θανάτου του 24χρονου στη Λεμεσό-Παραλήφθηκαν οι φάκελοι
Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά
Ένεση για τα κατεχόμενα χωριά η χαλάρωση κινήτρων για επανεγκατάσταση-Ικανοποίηση για τα μέτρα της Κυβέρνησης
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία