Χαστούκι Δικαστηρίου στην Αστυνομία, ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το βαν

Χιονοστιβάδα εξελίξεων σε σχέση με την υπόθεση του βαν Ισραηλινής εταιρείας στη Λάρνακα, το οποίο εμπλέκουν σε παρακολουθήσεις, καθώς η Αστυνομία, αιφνιδιάζοντας και λειτουργώντας υπό άκρα μυστικότητα, άνοιξε το χορό των συλλήψεων.
 
Η Αστυνομία μέχρι στιγμής φόρεσε χειροπέδες σε τρεις υπάλληλους της ισραηλινής εταιρείας, σε δύο άντρες 30 και 35 ετών και σε μία γυναίκα, 41 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για έκδοση διατάγματος κράτησής τους, ενώ την ίδια ώρα εκκρεμούν άλλα τρία εντάλματα σύλληψης. Ανάμεσα στα πρόσωπα που καταζητούνται και ο ιδιοκτήτης της ισραηλινής εταιρείας, στην οποία ανήκει το βαν, Tal Dilian.
 
Οι ανακριτές ανέμεναν από τον Tal Dilian να επιστρέψει στην Κύπρο, ώστε να δώσει κατάθεση, πράγμα το οποίο δεν έπραξε και έτσι οι Αρχές προχωρούν στο επόμενο βήμα.
 
Εναντίον των τριών υπόπτων διερευνώνται συνολικά 13 αδικήματα, μεταξύ των οποίων η Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα κατά παράβαση του Περί της Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας Νόμος, αδικήματα κατά παράβαση του Περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αδικήματα κατά παράβαση του Περί Ραδιοεπικοινωνιών Νόμου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε τρεις για το κατασκοπευτικό βαν-Υπάλληλοι εταιρείας
 
Την ίδια ώρα, η εταιρεία στην οποία ανήκει το βαν, η WiSpear, περνάει στην αντεπίθεση και εξαπολύει πυρά κατά της Αστυνομίας, αναφέροντας πως οι συλλήψεις είναι παιχνίδι εντυπωσιασμού της Αστυνομίας.
 
Η εταιρεία επιμένει για κυνήγι μαγισσών, ενώ μιλά για ανίκανους που αδυνατούν να «κατανοήσουν και να αξιολογήσουν το έργο μας πλευρών, οι οποίες χρησιμοποίησαν την εταιρεία μας, τον ιδρυτή μας, τους συναδέλφους μας και άλλους Ισραηλινούς, ως πιόνια σε ένα πολιτικό παιχνίδι που στοχεύει να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τον κ. Άντρο Κυπριανού».
 
Τέλος, η εταιρεία διαμηνύει πως «η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί και δεν αισθανόμαστε άλλο υποχρεωμένοι να τηρούμε τα προσχήματα σε αυτή την πολιτική απάτη. Θα αποκαλύψουμε αυτή τη συνωμοσία βήμα προς βήμα για να λάμψει η αλήθεια».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκληρή αντεπίθεση Ισραηλινών-«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, θα αποκαλύψουμε την απάτη»
 
LIVE η διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου και όλες οι εξελίξεις

Δειτε Επισης

Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου