Έστησε καβγά με αστυνομικό και ζήτησε και τα ρέστα-Η αλήθεια πίσω από το βίντεο

Νέο βίντεο με οδηγό ο οποίος κατέγραψε με κάμερα την συνομιλία του με Αστυνομικό στη Λάρνακα, ανέβηκε στο youtube και κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
 
Συγκεκριμένα, στο βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο χθες από τον ίδιο τον οδηγό, φαίνεται πως ο Αστυνομικός κάνει σήμα στον νεαρό για να προχωρήσει, ωστόσο αντί αυτού, περίμενε επί σκοπού στο σημείο έχοντας σε λειτουργία την βιντεοκάμερα του, με το μέλος της δύναμης να τον πλησιάζει.
 
Όταν ο αστυνομικός πλησίασε τον νεαρό αντιλήφθηκε την κάμερα και τότε τον ρώτησε εάν τον καταγράφει. Ο οδηγός απάντησε καταφατικά και τότε ξεκινά ένας διάλογος μεταξύ του αστυνομικού και του νεαρού, ο οποίος κατέληξε στη σύλληψη του οδηγού, η συμπεριφορά του οποίου ήταν επιθετική και προκλητική, όπως καταδεικνύεται στο εν λόγω βίντεο.
 
Στην ερώτηση του αστυνομικού γιατί καταγράφει με κάμερα, ο πολίτης απαντά για προσωπικούς σκοπούς, κάτι που πάντως σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, είναι παράνομο.
«Εγώ δεν θέλω, με άδεια, με τίποτε, εγώ θέλω να μάθω γιατί είναι κομμένος ο δρόμος», απαντά ο πολίτης στην ερώτηση του αστυνομικού γιατί καταγράφει με κάμερα τη συνομιλία τους.
 
Ο πολίτης ωστόσο, αρνείται να διακόψει το βίντεο, επαναλαμβάνοντας συνεχώς και με προκλητικό τρόπο, πως είναι δικαίωμα του να καταγράφει. Ο αστυνομικός αφαιρεί την κάμερα που ο οδηγός έχει στο μπροστινό μέρος του οχήματός του, ωστόσο συνεχίζει να καταγράφει με δεύτερη κάμερα. 

Ο αστυνομικός, ζητά από τον πολίτη να κατέβει από το αυτοκίνητο και προσπαθεί να πάρει την κάμερα του, ενώ αυτός επικαλείται το δικαίωμα του να καλέσει δικηγόρο με τον αστυνομικό να του υπενθυμίζει, πως θα πρέπει να απενεργοποιήσει τη κάμερα του γιατί απαγορεύεται να τον καταγράφει χωρίς την άδεια του. Το βίντεο διακόπτεται στο σημείο που οι αστυνομικοί προσπαθούν να κατεβάσουν από το όχημα τον πολίτη.
 
Η αλήθεια πίσω από το βίντεο
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, το εν λόγω επεισόδιο εκτυλίχθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, ωστόσο δεν σταματά εκεί που διακόπτεται το βίντεο.

Οι αστυνομικοί αφού κατέβασαν τον νεαρό από το όχημα, του ζήτησαν να υποβληθεί σε έλεγχο νάρκοτεστ και αλκοόλης, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε, επιτέθηκε, εξύβρισε και δάγκωσε τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο τμήμα.  

Ο νεαρός κατηγορήθηκε και οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας τον περασμένο Ιούλιο, όπου αφού παραδέχθηκε τις κατηγορίες για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλης και την άρνηση του να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών, του επιβλήθηκε 1400 ευρώ πρόστιμο, στέρηση άδειας για τρεις μήνες και έξι βαθμούς ποινής.
 
Ωστόσο, η ιστορία έχει και συνέχεια… Όταν ο νεαρός είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στο τμήμα, εξύβρισε και επιτέθηκε στα μέλη της δύναμης του Αστυνομικού Σταθμού και ως εκ τούτου, καταχωρήθηκε εναντίον και δεύτερη υπόθεση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον Δικαστηρίου.

Σε σχέση με την δεύτερη υπόθεση, ο νεαρός αντιμετωπίζει 10 κατηγορίες, ανάμεσα σε αυτές, η παράνομη βιντεογράφηση, επίθεση εναντίον αστυνομικών, εξύβριση, αντίσταση κατά τη νόμιμη σύλληψη και άλλα συναφή αδικήματα.

Η υπόθεση αυτή, είναι ορισμένη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για τον Ιανουάριο του 2020.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης