Πέμπτη 24 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ετοιμάζουν αντεπίθεση εφεσιβάλλοντας τα εντάλματα έρευνας οι Ισραηλινοί

  21/11/2019 06:53
Ετοιμάζουν αντεπίθεση εφεσιβάλλοντας τα εντάλματα έρευνας οι Ισραηλινοί

Ετοιμάζουν αντεπίθεση εφεσιβάλλοντας τα εντάλματα έρευνας οι Ισραηλινοί

  21/11/2019 06:53
Πέραν του πολιτικού απόηχου και της άγριας κόντρας που μαίνεται μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ με φόντο το σάλο για το κατασκοπευτικό βαν της Λάρνακας, αντεπίθεση ετοιμάζουν οι Ισραηλινοί τους οποίους εμπλέκουν στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού η Αστυνομία εκτελέσει όλα τα εντάλματα έρευνας που έχει εξασφαλίσει, οι Ισραηλινοί αναμένεται να προσφύγουν στο Δικαστήριο, ώστε να εφεσιβάλουν τα εν λόγω εντάλματα.

Οι Ισραηλινοί αναμένεται να αμφισβητήσουν την μαρτυρία που προσκόμισε η Αστυνομία για την εξασφάλιση των ενταλμάτων που εκδόθηκαν, καθώς το βίντεο με την παρουσίαση του συγκεκριμένου οχήματος, δημοσιεύτηκε από την σελίδα του Αμερικάνικου περιοδικού Forbes πριν από μερικούς μήνες, ενώ η αστυνομική έρευνα διατάχθηκε μετά την αντίδραση του ΑΚΕΛ και την δημοσιοποίηση του βίντεο στην Κύπρο, στις 14 Νοεμβρίου 2019.
 

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η θέση της εταιρείας είναι πως το εν λόγω βίντεο ήταν εις γνώση της Αστυνομίας από την μέρα δημοσιοποίησης του, στο Αμερικάνικο περιοδικό, ενώ υπήρχε αλληλογραφία με την οποία ενημερωνόταν για τις διακινήσεις του βαν.

Μάλιστα, σχετική είναι και η αναφορά της εταιρείας WiSpear σε ανακοίνωση της, που εξέφρασε την ετοιμότητα της, να δημοσιεύσει σχετικό υποστηρικτικό υλικό που αφορά στην επικοινωνία της με τις αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα, ανέφερε πως «το εν λόγω αυτοκίνητο, δεν υπήρξε ποτέ ενεργό στην Κύπρο παρά μόνο για δοκιμαστικούς σκοπούς και δοκιμές μόνο σε συσκευές οι οποίες ανήκαν στην εταιρεία, ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχών και εις γνώση τους. Οι σχετικές δοκιμές έγιναν τον τελευταίο ένα χρόνο, όση είναι και η διάρκεια ζωής του βαν και όχι πριν τον Νοέμβριο του 2018».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Ισραηλινοί παρακολουθούν τις δηλώσεις των πολιτικών και της Αστυνομίας σε σχέση με το θέμα, μελετώντας νομικά μέτρα με φόντο το άρθρο 50 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο αναφέρεται σε «πληροφορίες που δύνανται να κλονίσουν τη δημόσια τάξη ή την εμπιστοσύνη του κοινού προς το κράτος ή τα όργανα του ή να προκαλέσουν φόβο ή ανησυχία στο κοινό ή να παραβλάψουν με οποιοδήποτε τρόπο την κοινή ειρήνη και ευταξία».
 

Επίσης, δυσαρέσκεια προκάλεσαν και οι δηλώσεις από πλευράς Αστυνομίας αναφορικά με την άδεια οπλοκατοχής στον πρόεδρο της εβραϊκής Κοινότητας Κύπρου, τον οποίον συνέδεσαν με την υπό διερεύνηση εταιρεία.

«Ένα μέλος της συγκεκριμένης εταιρείας έχει άδεια οπλοφορίας και ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για αυτή την άδεια», είχα αναφερθεί, δήλωση η οποία προκάλεσε την αντίδραση των Ισραηλινών, οι οποίοι μελετούν τα επόμενα τους βήματα.

Σε ανακοίνωση της, η εβραϊκή κοινότητα, ανέφερε πως ο πρόεδρος της «δεν είναι ο ιδιοκτήτης του εν’ λόγω βαν, ούτε είναι μέτοχος ή κατέχει οποιαδήποτε θέση στις εταιρείες για τις οποίες γίνεται λόγος στον τύπο», ενώ τόνισε ότι «υπήρξε στο παρελθόν στόχος απειλών από ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις, για αυτό τον λόγο οι αρμόδιες αρχές του παρείχαν αστυνομική προστασία».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας