Αυλαία στις έρευνες για τα ελλείποντα στην υπόθεση Μεταξά

Ολοκληρώθηκε η συλλογή του μαρτυρικού υλικού από τους ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές, στην υπό διερεύνηση υπόθεση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών ή πειθαρχικών αδικημάτων, που πιθανό να προκύπτουν για τον τρόπο χειρισμού τους από πλευράς της Αστυνομίας, αναφορικά με τα ελλείποντα πρόσωπα που τελικά είχαν δολοφονηθεί από τον κατά συρροή δολοφόνο Νίκο Μεταξά.

Μιλώντας στον REPORTER, ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας Ανδρέας Πασχαλίδης, ανέφερε ότι, «η διερεύνηση με την έννοια της συλλογής του μαρτυρικού υλικού έχει ολοκληρωθεί και η ανακριτική επιτροπή συντάσσει το πόρισμα της, το οποίο θα υποβληθεί σε μένα εντός των προσεχών ολίγων ημερών».

Όπως εξήγησε ο κ. Πασχαλίδης, οι ανακριτές της υπόθεσης εδώ και δύο μέρες συντάσσουν την έκθεση όπου θα περιλαμβάνονται και οι εισηγήσεις τους. Η έκθεση θα συνοδεύσει το ογκώδες μαρτυρικό υλικό που θα του αποστείλουν.

«Αν γράφοντας την έκθεση τους δουν ότι κάποια δευτερεύοντα στοιχεία πρέπει να συλλεχθούν θα τα παραλάβουν, ωστόσο η διερεύνηση έχει ολοκληρωθεί, με την έννοια της συλλογής του μαρτυρικού υλικού», ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσον προκύπτουν οποιαδήποτε αδικήματα από τη διερεύνηση, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι «δεν γνωρίζει, διότι οι ανακριτές οποιαδήποτε εισήγηση κι αν κάνουν θα πρέπει να την στηρίξουν στο μαρτυρικό υλικό που έχουν συλλέξει. Η εισήγηση τους είναι η δική τους γνώμη. Εγώ, θα εξετάσω το μαρτυρικό υλικό μαζί με το πόρισμα τους και θα αποφασίσω κατά πόσον αποδέχομαι τις εισηγήσεις τους ή όχι. Ακολούθως θα πω στο Γενικό Εισαγγελέα την γνώμη μου και εκείνος θα έχει την τελική απόφαση».

Επισήμανε ότι πρόκειται για πολυσέλιδη έκθεση, η οποία θα πρέπει να ελεγχθεί. Για το λόγο αυτό θα εργαστεί νυχθημερόν, ούτως ώστε να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την έρευνα του.  

Υπενθυμίζεται ότι, η ανακριτική επιτροπή αποτελείτο αρχικά από τους Άθω Κανναουρίδη, Χριστίνα Σκουλιά και Λεωνίδα Χατζηπέτρου και ακολούθως προστέθηκε η κ. Ευανθία Χαραλάμπους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»