Αναζητούνται άλλοι 6+2 για την απόπειρα φόνου στην Έγκωμη

Εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του, οδηγήθηκε ο 42χρονος που συνελήφθη ως πρώτος ύποπτος για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το πρωί της 3ης Νοεμβρίου στην Έγκωμη, εξω από νυχτερινό μαγαζί και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αδελφών από τη Συρία. 
 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχει ενώπιον της η Αστυνομία ο 42χρονος φέρεται να βρισκόταν στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου και αποχώρησε μετά τη διάπραξη της απόπειρας φόνου, μαζί με τον 44χρονο φερόμενο δράστη, ο οποίος επίσης τελεί υπό κράτηση. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πορεία μετά την απόπειρα φόνου, οι αιχμές για κάλυκες και η εμπλοκή 42χρονου

Ο ύποπτος φέρεται να μετέβη με τον 44χρονο στο Δάλι και απ’ εκεί παρέλαβε το όχημα του, το οποίο στάθμευσε πριν μεταβούν στην Έγκωμη.
 
Ακολούθως μετέβη στην οικία του, όπου πήρε το κινητό τηλέφωνο της μητέρας του και αποχώρησε για να μεταβεί σε άλλη τοποθεσία στο Δάλι, όπου στάθμευσε το όχημα του και τον παρέλαβε απ’ εκεί 43χρονος που τον μετέφερε στην οικία 50χρονου στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Ο 43χρονος και ο 50χρονος συνελήφθησαν για την υπόθεση, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι. Άλλα δύο πρόσωπα που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση, ηλικίας 37 και 49 ετών αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Infographic: Οι 4+2+3 που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται ενώ μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 175 καταθέσεις. Την ίδια ώρα έχουν διενεργηθεί πέραν των 20 ερευνών σε υποστατικά και οχήματα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων.

Παράλληλα έγινε άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων από τα οποία διαφάνηκε πως ο ύποπτος είχε επικοινωνία με αρκετούς αριθμούς, οι οποίοι τέθηκαν στο μικροσκόπιο των ανακριτών, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να παραληφθούν νέα στοιχεία από τα τα συγκεκριμένα δεδομένα. 

Από τον ύποπτο λήφθηκε δεύτερη ανακριτική κατάθεση, ενώ εξετάστηκε και από κυβερνητικό ψυχίατρο. 

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης Ιωάννης Γιωρκάτζης, αναζητούνται άλλα έξι πρόσωπα που ήταν παρόντες στο αιματηρό επεισόδιο και τα οποία απεικονίζονται σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ παράλληλα αναζητούνται δύο πρόσωπα που βοήθησαν στην διαφυγή τον ύποπτο και τον 44χρονο φερόμενο δράστη.

Ο δικηγόρος του 42χρονου έφερε ένσταση στο νέο αίτημα της Αστυνομίας υποδεικνύοντας ότι ο όρκος του ανακριτή είναι ο ίδιος με τις άλλες δύο διαδικασίες και ως εκ τούτου ο δικαστής εξέτασε τους φακέλους των δύο προηγούμενων διαδικασιών. 

Αφού εξέτασε τις θέσεις των δύο πλευρών, το Δικαστήριο ενέκρινε τρίτο διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης του υπόπτου.

Δειτε Επισης

LIVE: Έστειλε μήνυμα για αλλαγή ο Αρμεύτης, μίλησε για «καθαρές δουλειές» ο Νικολαΐδης στη Λεμεσό
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»