Ο θλιβερός απολογισμός του «χτυπήματος» στον Ακάμα-Ψάχνουν τον εμπρηστή

Εβδομήντα εκτάρια πεύκα, θάμνους και χαμηλή άγρια βλάστηση κατέκαψε η πυρκαγιά στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα που έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και τέθηκε κακόβουλα , σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος  Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
 
Όπως αναφέρεται η  πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις  09:30 στην τοποθεσία «Τζιηφή», εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 19:00 της ίδιας μέρας.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 165 άτομα του Τμήματος Δασών με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 1 πυροσβεστικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 1 μικρό πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, 6 προωθητές γαιών και εθελοντές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσπούν οι κάτοικοι για το έγκλημα στον Ακάμα-«Θα καίγαμε όλο το δάσος αν θέλαμε»

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, αφού συνέδραμαν 8 συνολικά πτητικά μέσα.
Συγκεκριμένα επιχείρησαν 1 πυροσβεστικό αεροπλάνο του Τμήματος Δασών, 4 ελικόπτερα που εκμισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία, 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου και το συντονιστικό ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.
Στην περιοχή παρέμειναν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης, για ασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης.
 
Ψάχνουν τον εμπρηστή
Η Αστυνομία διερευνά όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή της για τον εντοπισμό του εμπρηστή ή των εμπρηστών που έδρασαν στην περιοχή του Ακάμα, με τις έρευνες να στρέφονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε κτηνοτρόφο-Έρευνες αν συνδέεται με τους εμπρησμούς στον Ακάμα
 
Στο μεταξύ συνελήφθη χθες βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, 58χρονος από την επαρχία Πάφου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή μεταξύ των χωριών Κρήτου Μαρότου και Φύτη στην Επαρχία Πάφου. 
Στο πλαίσιο διερεύνησης των αιτιών πρόκλησης της φωτιάς και βάσει αξιολόγησης στοιχείων, προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 58χρονου. O 58χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο διέταξε την τετραήμερη κράτηση.
 
Ο Αστυνομικός Σταθμός Παναγιάς συνεχίζει τις εξετάσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζήτησε αστυνομικό κλοιό στον Ακάμα ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών-«Για όνομα του Θεού…»

Δειτε Επισης

Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών