Συγκεκριμένη η κατεύθυνση των ερευνών για την πύρινη κόλαση στον Ακάμα

Προς συγκεκριμένη κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας, σε σχέση με το μπαράζ πυρκαγιών, που ξέσπασαν το πρωί στο Δάσος του Ακάμα, ενώ, μετά τα δύο μέτωπα που εκδηλώθηκαν το απόγευμα, ανάμεσα σε Αρόδες και Ίνεια, το Τμήμα Δασών ζήτησε την αύξηση των μέτρων από πλευράς Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Υπό μερικό έλεγχο η πύρινη κόλαση στην Πάφο-Οργανωμένο χτύπημα

Μιλώντας στον REPORTER, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ξέσπάθωσε, δηλώνοντας βαθύτατα προβληματισμένος για το μπαράζ πυρκαγιών που εκτυλίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον Ακάμα.

«Για όνομα του Θεού, για όνομα του Θεού», μονολόγησε ο κ. Αλεξάνδρου, θέλοντας να δείξει τον έντονο προβληματισμό του για την κατάσταση.

Επισήμανε, επίσης, ότι, μόλις ενημερώθηκε για τα δύο νέα μέτωπα, επικοινώνησε με την Αστυνομία και ζήτησε μεγαλύτερη συνδρομή, όπως για παράδειγμα να αυξηθούν οι περιπολίες στην περιοχή και να εντοπιστούν τα πρόσωπα που επιδίδονται στο μπαράζ εμπρησμών του Ακάμα.

Στο μεταξύ, σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο κ. Αλεξάνδρου είχε αναφέρει ότι όλες οι κακόβουλες πυρκαγιές το τελευταίο διάστημα είναι έργο κάποιων που προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να ασκήσουν πίεση, για μη εφαρμογή του διαχειριστικού σχεδίου της χερσονήσου του Ακάμα.

Είπε επίσης ότι όποτε είναι προγραμματισμένη κάποια σύσκεψη για τον Ακάμα, την προηγούμενη μέρα ξεσπά πυρκαγιά στην περιοχή. Ενδεικτικά σημείωσε πως αύριο είχε προγραμματισθεί μια ακόμη σύσκεψη, για την πορεία εφαρμογής του διαχειριστικού σχεδίου.

Έστειλε ακόμη το  μήνυμα ότι το εθνικό δασικό πάρκο, δεν έχει να κάνει με τις όποιες διεκδικήσεις ορισμένων για αναπτυξιακά δικαιώματα στην περιοχή και χαρακτήρισε ανεγκέφαλους όσους προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με τις τοπικές αρχές αλλά και με την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων.
 
«Αυτοί που έβαλαν τις πυρκαγιές να μην κοιμούνται ήσυχοι…»
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Αστυνομία έχει ενώπιον της συγκεκριμένες πληροφορίες, τις οποίες αξιολογεί, σε μία προσπάθεια να εξασφαλισθεί μαρτυρία για τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών, χωρίς να αποκλείεται να προκύψουν συλλήψεις εντός των επόμενων ωρών.
 
Τις πληροφορίες ότι η Αστυνομία στρέφεται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση επιβεβαίωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, ο οποίος την ίδια ώρα έστειλε το μήνυμα ότι αυτοί που προέβησαν σε αυτές τις ενέργειες «να μην κοιμούνται ήσυχοι». 
 
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha επιβεβαίωσε ότι ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας και γίνονται πολλές ενέργειες, τις οποίες δεν θέλησε να αποκαλύψει. Ανέφερε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες και ενδείξεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν αποδείξεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το οργανωμένο χτύπημα πίσω από την κόλαση στον Ακάμα-Οι αιχμές για τους δράστες

Υπενθυμίζεται ότι, από το πρωί εκδηλώθηκαν σε δασική έκταση στην Λάρα στις 7:32 που κατασβέστηκε και στο Κρατικό Δάσος του Ακάμα στις 09:44 που έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Δρούσεια στις 12:42, η οποία κατέκαψε ένα εκτάριο άγριας βλάστησης και ξηρών χόρτων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς της Δρούσειας επιστρατεύθηκαν 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και 1 εκμισθωμένο ελικόπτερο.

Επίσης πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην ξέσπασε στις 09:57 στην Δρυνιά η οποία κατέκαψε 4 δεκάρια ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και για την κατάσβεση της συνέβαλαν δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Ακολούθως πυρκαγιά εκδηλώθηκε μεταξύ των κοινοτήτων Δρύνια και Πολέμι στις 12:27, η οποία κατέκαψε δύο εκτάρια ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση ενώ για την κατάσβεση της επιστρατεύθηκαν τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και 1 εκμισθωμένο ελικόπτερο.

Φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι λίγο αργότερα στις 12:37 σε αγροτική περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Μελαμιού – Άγιο Δημητριανό κατέκαψε 5 δεκάρια ξηρά χόρτα, δέντρα και άγρια βλάστηση . Για την κατάσβεση της επιστρατεύθηκε ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα.

Στην συνέχεια φωτιά εκδηλώθηκε στις 12:50 στην Λετύμπου η οποία κατέκαψε ένα δεκάριο ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Για την κατάσβεση της επιστρατεύθηκαν  2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Τα αίτια των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην Επαρχία Πάφου τέθηκαν στο μικροσκόπιο των Αρχών, οι οποίοι αξιολογούν πληροφορίες και στοιχεία για να φθασουν στα ίχνη των δραστών.

Τις προηγούμενες μέρες στον Ακάμα και γενικότερα στην περιοχή της Πάφου, είχαν ξεσπάσει πάνω από είκοσι μέτωπα πυρκαγιών.
 

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα