Βγήκε μπροστά η Αστυνομία για τον Low-Δεν ήταν καταζητούμενος, έμαθαν το 2018

Εξηγήσεις για τον τοπ καταζητούμενο των μαλαισιανών Αρχών Jho Low, έδωσε η κυπριακή Αστυνομία. Όπως ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, οι Αρχές διαπίστωσαν πως ο Low βρισκόταν στη λίστα της Ίντερπολ τον Αύγουστο του 2018 αν και βρισκοταν από το 2016.

«Το διαβατήριο του συγκεκριμένου προσώπου είχε εκδοθεί το 2015. Για την έκδοση διαβατηρίου ζητούνται και οι απόψεις της Αστυνομίας. Τότε δεν υπήρχε κάτι εναντίον του αναφορικά με οποιοδήποτε αδίκημα. Η τελευταία αναχώρησή του από την Κύπρο ήταν τον Σεπτέμβριο του 2015», υπέδειξε ο κ. Στυλιανού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χνάρια του Low-Οι σκοτεινές σχέσεις, οι διαδρομές των δις και οι... Λύκοι
 
«Αργότερα το 2016 είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία από την Ίντερπολ Σιγκαπούρης και το 2018 από την Ίντερπολ Μαλαισίας, με την οποία καταχωρείτο στις βάσεις δεδομένων της Ίντερπολ για οικονομικής φύσεως αδικήματα. Όσον αφορά τις δύο αυτές χώρες, η Κύπρος δεν έχε υπογράψει συμφωνία, είτε για τη σύλληψη είτε για την έκδοση στις αντίστοιχες χώρες. Παρά ταύτα, εμείς για να προβούμε σε κάποια ενέργεια έπρεπε το συγκεκριμένο άτομο να είχε επισκεφθεί την Κύπρο. Δεν φαίνεται να είχε επισκεφθεί την Κύπρο μετά το 2015, γι΄ αυτό και δεν εντοπίστηκε στις βάσεις δεδομένων της Ίντερπολ».
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας σημείωσε, ότι η βάση δεδομένων της Ίντερπολ είναι τεράστια. Καταχωρούνται περίπου δέκα χιλιάδες άτομα το χρόνο σε αυτή τη βάση δεδομένων και για να ενεργοποιηθεί, πρέπει αυτό το άτομο με κάποιον τρόπο να εισέλθει στην Κυπριακή Δημοκρατία ή στην οποιαδήποτε χώρα. Θα εντοπιζόταν μόνο εάν εισερχόταν στη Δημοκρατία.

«Το 2018 είχε εντοπιστεί ότι βρισκόταν στη βάση δεδομένων της Ίντερπολ. Εμείς ως γραφείο Ίντερπολ της Δημοκρατίας, είχαμε εντοπίσει ότι βρισκόταν σε αυτή τη λίστα τον Αύγουστο 2018 και ενημερώσαμε άμεσα το Υπουργείο Εσωτερικών, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και τη ΜΟΚΑΣ, μεταξύ άλλων».

Μέχρι σήμερα, πάντως, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, δεν ζητήθηκε η συμβολή των κυπριακών Αρχών για τον εντοπισμό του Jho Low.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο από ελεγχόμενους από Ρωσία
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Στη φυλακή ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του στην Κρήτη-«Με προκάλεσε» είπε και δήλωσε άρρωστος
Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boieng-Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή