Τρίτη 22 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Δείχνει τα δόντια του ο Θησέας-Δρόμοι ποτάμια, ζημιές και black out

  23/10/2019 18:15
ΒΙΝΤΕΟ: Δείχνει τα δόντια του ο Θησέας-Δρόμοι ποτάμια, ζημιές και black out

ΒΙΝΤΕΟ: Δείχνει τα δόντια του ο Θησέας-Δρόμοι ποτάμια, ζημιές και black out

  23/10/2019 18:15
Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις τελευταίες ώρες στα νοτιααντολικά παράλια, κυρίως στη Λεμεσό, ενώ αστραπές προκάλεσαν ζημιά σε καλώδια μέσης τάσης της ΑΗΚ προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε οκτώ χωριά.
 
Οι ισχυρές καταιγίδες συνοδεύονται από δυνατούς ανέμους καθώς και αστραπές. Από τις καταρρακτώδεις βροχές προκλήθηκαν αρκετές ζημιές ενώ καταγράφηκαν και κλήσεις για πλημμύρες, στη Λεμεσό.

Από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρίσκονται επί ποδός για να ανταποκριθούν στις κλήσεις των πολιτών που πλήγηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 
Στο μεταξύ από το χτύπημα του Θησέα, έμειναν χωρίς ρεύμα εννέα περιοχές στη Λεμεσό και οκτώ στη Λάρνακα.
 
Στη Λεμεσό επηρεάστηκαν μέρος του Αγίου Αθανασίου, μέρος της ενορίας Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τα Κάτω Πολεμίδια, την περιοχή Πάνθεα στον Δήμο Μέσα Γειτονιάς, η περιοχή Ποταμού Γερμασόγειας, μέρος της περιοχής Αγίας Φύλας, η ενορία Αγίου Ιωάννη, το Καλό Χωριό Λεμεσού ο Λουβαράς, ο Άγιος Μάμας, ο Άγιος Κωνσταντίνος, η Ζωοπηγή καθώς και ο Άγιος Παύλος. 
 
 
Μία βλάβη παρατηρείται και στη Λευκωσία, σε μέρος του Αγίου Ανδρέα. 
 
Επιδιορθώθηκαν οι βλάβες στη Λάρνακα
Στη Λάρνακα χωρίς ρεύμα για αρτκετή ώρα ήταν τα χωριά Χοιροκιτία, Βάβλα, Λάγια, Κάτω Δρυς, Κάτω Λεύκαρα, Καλαβάσος, Σκαρίνου  Πάνω Λεύκαρα, Τόχνη και στην περιοχή Μαρί Βαιλικού. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, κεραυνοί, χτύπησαν καλώδιο μέσης τάσης με αποτέλεσμα τα οκτώ χωριά να μείνουν χωρίς ρεύμα. Συνεργεία της ΑΗΚ επιδιόρθωσαν τη βλάβη και τη ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σε όλες τις περιοχές.
 
 
 
Για τα έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποίηση από νωρίς ο μετεωρολογος Έρικ Κίτας, ο οποίος έκανε λόγο για γενίκευση των φαινομένων από τα νότια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκτροπή πτήσης λόγω κακοκαιρίας-Προσγειώθηκε στην Πάφο αντί στη Λάρνακα

O Θησέας έχει πλησιάσει τα νότια/νοτιοανατολικά παράλια της Κύπρου όπως μπορείτε να δείτε από τις πιο κάτω εικόνες. Βάσει και των αντανακλαστικοτήτων που φαίνονται από τις εικόνες του ραντάρ, οι καταιγίδες είναι έντονες και μέσα στα επόμενα λεπτά θα αρχίσουν να επηρεάζουν περιοχές στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί στον παραλιακό της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μόλου οι οδηγοί των αυτοκινήτων σταμάτησαν, αφού δεν ήταν σε θέση να οδηγήσουν με ασφάλεια κάτω από αυτές τις συνθήκες.


Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας