Τρίτη 22 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κτύπησε νωρίτερα ο Θησέας-Σε συναγερμό οι αρμόδιες υπηρεσίες

  23/10/2019 18:41
Κτύπησε νωρίτερα ο Θησέας-Σε συναγερμό οι αρμόδιες υπηρεσίες

Κτύπησε νωρίτερα ο Θησέας-Σε συναγερμό οι αρμόδιες υπηρεσίες

  23/10/2019 18:41
Ενωρίτερα απ’ αναμενόταν κτύπησε η θεομηνία, την Κύπρο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τις μετεωρολογικής υπηρεσίας, ισχυροί άνεμοι και σφοδρές καταιγίδες θα έπλητταν την Κύπρο αύριο.
 
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση, για μεμονωμένες καταιγίδες που αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή στις οποίες η ένταση της βροχής πιθανόν να ξεπερνά τα 55 χιλιοστά την ώρα, ενώ ενδέχεται να σημειωθεί και χαλάζι.
«Δεν είναι τροπικός κυκλώνας, ούτε μεσογειακός κυκλώνας. Είναι ένα σύστημα χαμηλής πίεσης που άρχισε να επηρεάζει την Κύπρο από τις πέντε το απόγευμα. Το Τμήμα Μετεωρολογίας θα εκδώσει προειδοποίηση μέχρι τα μεσάνυκτα και πιθανόν μέχρι το υπόλοιπο της νύκτας», ανέφερε στον REPORTER, ο διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαϊδης.
 
 
Στους δρόμους Πυροσβεστική και ΑΗΚ
Τα συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου βρίσκονται επί ποδός, ώστε να επιδιορθωθούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Όπως ανέφερε στον REPORTER η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, τα συνεργεία ξεκίνησαν ήδη τις διαδικασίες επιδιόρθωσης των βλαβών, τόσο σε Λάρνακα, όσο και Λεμεσό, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Η κ. Παπαδοπούλου τόνισε πως η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου τους παρέχει όλα τα μέτρα προστασίας, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της δουλειάς τους και για να αποκαταστήσουν τις βλάβες, διακόπτουν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.
 

Σε συναγερμό τέθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που άρχισε να δέχεται, κυρίως στη Λεμεσό, πολλές κλήσεις για παροχή βοήθειας.
 
Ήδη, πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στους δρόμους, για αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία.
 
 
Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, ανέφερε ότι συνεργεία του δήμου βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να απομακρύνουν δέντρα που απεκόπησαν σε διάφορες περιοχές.«Τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν, από του ισχυρούς ανέμους», δήλωσε στον REPORTER, ο δήμαρχος Λεμεσού.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας