Ξυλοκόπησαν τον πρώην της αδελφότεκνης τους, δεν τον ενέκριναν-«Εν τζαι λλία που του εκάμαμε»

Η επιλογή του συντρόφου της αδελφότεκνης τους, που δεν τους έβρισκε σύμφωνους, οδήγησε τις σχέσεις τους στα άκρα, μέχρι που θείος και θεία βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον ξυλοδαρμό και την εξύβριση του συντρόφου της ανιψιάς τους.
 
Η δίκη τελικά, προχώρησε μόνο εναντίον της θείας, η οποία και κρίθηκε ένοχη στην κατηγορία της πρόκλησης βαρείας σωματικής βλάβης, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες αθωώθηκε. Σε ό,τι αφορά τον σύζυγο της, κατά την διάρκεια της δίκης, απεβίωσε.
 
Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην απόφαση, η κατάσταση μεταξύ του ζεύγους ήταν τόσο τεταμένη, ώστε η ανιψιά να είχε εξασφαλίσει απαγορευτικό διάταγμα εναντίον του παραπονούμενου.
 
Από τα ευρήματα του Δικαστηρίου προκύπτει ότι στη σύγκρουση μεταξύ του πρώην ζεύγους και εν τέλει στο χωρισμό τους, είχε ρόλο η κατηγορούμενη ως θεία, η οποία δεν ενέκρινε τη σχέση και προέτρεπε την αδελφότεκνη της να χωρίσει.   
 
Το επίδικο συμβάν έλαβε χώρα όταν ένα βράδυ ο θείος και η θεία αντιλήφθηκαν το όχημα του παραπονούμενου να βρίσκεται σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο απέναντι από την πολυκατοικία, όπου βρισκόταν το διαμέρισμα της ανιψιάς τους. Τότε, θεώρησαν καλό να μπλοκάρουν την έξοδο του ανοιχτού χώρου με το αυτοκίνητο τους και να εξέλθουν του οχήματος.
 
Εκδοχή του παραπονούμενου ήταν πως όταν τους πλησίασε για να τους ζητήσει να το μετακινήσουν, κατάλαβε ποιοι ήταν.  Εκείνοι τον έβρισαν και του επιτέθηκαν, τον τράβηξαν από το παλτό, όπως ισχυρίστηκε, ενώ αυτός προσπάθησε να απελευθερωθεί.
 
Ακολούθως, σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία του, μετέβη πεζός σε παρακείμενο περίπτερο για να καλέσει την Αστυνομία, ενώ θείος και θεία τον χτύπησαν και οι δύο με τα χέρια στην πλάτη και τους ώμους, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του, να πέσει στο πεζοδρόμιο και να χτυπήσει.
 
Στη συνέχεια, ο παραπονούμενος άρχισε να φωνάζει ζητώντας βοήθεια, ενώ παράλληλα, κατάφερε και τηλεφώνησε στο φίλο του που διέμενε στην ίδια γειτονιά, με τον οποίο είχε σκοπό να συναντηθεί εκείνο το βράδυ. Αφού τον ενημέρωσε για το συμβάν, του ζήτησε να κατεβεί αμέσως κάτω για να τον βοηθήσει.  
 
Όπως κατέθεσε ενώπιον Δικαστηρίου, όταν κατέβηκε κάτω βρήκε τον παραπονούμενο φίλο του στο έδαφος, ο οποίος του είπε πως τον χτύπησε η κατηγορούμενη και ο σύζυγος της, που βρίσκονταν ακόμα στην σκηνή. Ανέφερε επίσης, ότι εκείνοι συνέχισαν να είναι επιθετικοί και προς τον ίδιο, να βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση και να κατηγορούν και να βρίζουν τον παραπονούμενο, ο οποίος εξακολουθούσε να είναι πεσμένος στο έδαφος.  Όταν τους ρώτησε γιατί τον χτύπησαν, η κατηγορούμενη απάντησε, «εν τζαι λλία που του εκάμαμε». 
 
Η εκδοχή της θείας, ήταν ότι ναι μεν στάθμευσαν το όχημα τους με τρόπο που να μην μπορούσε ο παραπονούμενος να εξέλθει του χώρου, αλλά ουδέν πέραν τούτου. Ο παραπονούμενος, όπως ισχυρίστηκε, πήγαινε μπροστά πίσω σαν συγχυσμένος και συγχυσμένος συνέχισε να δείχνει όταν του ανέφεραν ότι του έκλεισαν το δρόμο γιατί είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία και ανέμεναν την άφιξη της. 
 
«Σε κάποια φάση εκείνος με γοργό βήμα κατευθύνθηκε προς το περίπτερο και αφού έχασε το βηματισμό του έπεσε στο έδαφος και άρχισε να φωνάζει ‘’βοήθεια, βοήθεια δέρνουν με’’», ανέφερε η κατηγορούμενη, υποστηρίζοντας πως τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγος της βρίσκονταν σε απόσταση πέντε με έξι μέτρων. 
 
Το πρωτόδικο Δικαστήριο αποδέχθηκε την εκδοχή του παραπονούμενου και του φίλου του, απορρίπτοντας ως αναξιόπιστη τη μαρτυρία της κατηγορούμενης, στην οποία επέβαλε χρηματική ποινή.
 
Η κατηγορούμενη άσκησε έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης, η οποία, ωστόσο, έπεσε στο κενό, με το Ανώτατο Δικαστήριο να υποδεικνύει στην απόφαση του, υπό μορφή γενικότερης παρατήρησης, πως «τα αδικήματα αυτής της φύσης, τα οποία διαπράττονται με απαράδεκτα μεγάλη συχνότητα και τα οποία ενέχουν το στοιχείο της αυθαιρεσίας, της αυτοδικίας και της βίαιης επιθετικότητας έναντι συνανθρώπου, η οποία συνιστά παράλληλα βάναυση προσβολή της προσωπικότητας του, θα πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά και αποτρεπτικά, ιδιαίτερα όταν δεν ακολουθεί έμπρακτη μεταμέλεια».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης