BINTEO: Ο δήθεν άστεγος στο κλουβί, ο «Γολγοθάς» και οι ερωτήσεις για… ξεκαθάρισμα

Σάλο έχει προκαλέσει το φιάσκο που αποκαλύφθηκε πίσω από τον πρόεδρο του κινήματος ΕνΕργώ, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, αναφορικά με απάτη σε βάρος αστέγων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φιάσκο ο «άστεγος» του κλουβιού-Συνελήφθη ο Γεωργίου, πώς εμπλέκονται οι άλλοι τρεις
 
Για την ίδια υπόθεση εκδόθηκαν άλλα τρία εντάλματα σύλληψης σε βάρος ιδιοκτήτη και υπαλλήλου ξενοδοχείου, στο οποίο διέμεναν άστεγοι, καθώς και εναντίον του ηλικιωμένου ο οποίος είχε εμφανιστεί σε βίντεο που ανήρτησε ο πρόεδρος του κινήματος, Λευτέρης Γεωργίου, παρουσιάζοντας τον ως άστεγο που διαμένει σε κλουβί.
Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε από τις σχετικές έρευνες, ο εν λόγω ηλικιωμένος διαμένει σε υποστατικό, το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις για διαβίωση ενός ανθρώπου, ενώ παραδέχθηκε ότι είχε «πουλήσει» την συγκεκριμένη ιστορία, κατόπιν οδηγιών που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΕνΕργώ.
 
Σε δεύτερο βίντεο που είχε αναρτήσει ο πρόεδρος του κινήματος μετά τη αρχική του δημοσίευση με τον «άστεγο» στο κλουβί και αφού ο ηλικιωμένος κλήθηκε για κατάθεση, ακούγεται ο Λευτέρης Γεωργίου να του υποβάλει καθοδηγητικές ερωτήσεις, ώστε να «ξεκαθαρίσει» πως δεν υποκινήθηκε από το κίνημα και ότι πρόκειται για πραγματική ιστορία.
Όπως είχε δηλώσει ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, από τη λήψη των καταθέσεων, οι Αρχές έχουν καταλήξει «σε ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με την υπόθεση αυτή και διερευνούμε ποινικά αδικήματα και συγκεκριμένα, συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση και απόπειρα απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και απάτη, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν την περίοδο μεταξύ Αυγούστου 2018 και 12 Οκτωβρίου 2019».
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μέχρι στιγμής κατέχει η Αστυνομία, οι ύποπτοι φέρεται να έβρισκαν άστεγους και να τους οδηγούσαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται σε συμφωνία με το κράτος, που καλύπτει τα έξοδα διαμονής και σίτισης.
 
Σε κάποιες εκ των περιπτώσεων, είπε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, οι λειτουργοί του Γραφείου Ευημερίας  λάμβαναν διαβεβαιώσεις από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου ότι οι δικαιούχοι διέμεναν εκεί, παρόλο που δεν τους εντόπιζαν κατά τον έλεγχο, ενώ στις περιπτώσεις που επέμεναν για έλεγχο, «δέχονταν ακόμη και απειλές, τις οποίες θα εξετάσουμε στο σύνολο διερεύνησης της υπόθεσης».
 
«Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, έχει εξαπατηθεί το κράτος, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία που κατέχει η αστυνομία και το χρηματικό ποσό που έχει πληρώσει το κράτος ανέρχεται στις 35 χιλιάδες ευρώ και μπορεί να είναι πολύ περισσότερο το ποσό αυτό, αφού οι εξετάσεις βρίσκονται σε αρχικά στάδια», συμπλήρωσε ο κ. Σωτηριάδης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απάτη σε βάρος αστέγων στη Λεμεσό-Καταζητείται πρόεδρος κινήματος και ξενοδόχος
 

Δειτε Επισης

Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»