Φιάσκο ο «άστεγος» του κλουβιού-Συνελήφθη ο Γεωργίου, η εμπλοκή των άλλων

Τον Ασκό του Αιόλου άνοιξε η καταγγελία των λειτουργών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, σε σχέση με υπόθεση απάτης πίσω από την οποία φαίνεται να κρύβεται ο πρόεδρος του Κινήματος ΕνΕργώ και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου. 
 
Η Αστυνομία εξέδωσε τέσσερα εντάλματα σύλληψης, εκ των οποίων το ένα είναι σε βάρος του προέδρου του Κινήματος, Λευτέρη Γεωργίου, ενώ ανάμεσα στους καταζητούμενους, και ο άστεγος που παρουσιαζόταν τις τελευταίες μέρες πως διέμενε σε κλουβί. 
 
Ωστόσο, σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο «άστεγος του κλουβιού» δεν είναι άστεγος, καθώς η ιστορία του ήταν στημένη και εκτελούσε συγκεκριμένες οδηγίες. 
 
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ο πρόεδρος του κινήματος, ο ιδιοκτήτης και ο υπάλληλος του ξενοδοχείου, ενώ συνεχίζει να καταζητείται ο δήθεν άστεγος. 
Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία διερευνάται το τελευταίο διάστημα από το ΤΑΕ Λεμεσού, δήλωσε ο υπεύθυνος του τμήματος, Ιωάννης Σωτηριάδης, ο οποίος ανέφερε πως η καταγγελία έγινε από λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας Λεμεσού, καθώς ηγέρθηκαν υποψίες πως το κράτος πλήρωνε συγκεκριμένο ξενοδοχείο για τη στέγαση και σίτιση αστέγων, οι οποίοι ωστόσο το είχαν ήδη εγκαταλείψει.
 
"Από τη λήψη των καταθέσεων, χθες καταλήξαμε σε ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με την υπόθεση αυτή και διερευνούμε ποινικά αδικήματα και συγκεκριμένα, συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση και απόπειρα απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και απάτη, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν την περίοδο μεταξύ Αυγούστου 2018 και 12 Οκτωβρίου 2019", συμπλήρωσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά πυροβολώντας στο ένταλμα σύλληψης ο πρόεδρος του ΕνΕργώ- Η ανάρτησή του από το Τμήμα
 
Πώς δρούσαν 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μέχρι στιγμής κατέχει η Αστυνομία, οι ύποπτοι φέρεται να έβρισκαν άστεγους και να τους οδηγούσαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται σε συμφωνία με το κράτος, που καλύπτει τα έξοδα διαμονής και σίτισης.
 
Σε κάποιες εκ των περιπτώσεων, είπε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, οι λειτουργοί του Γραφείου Ευημερίας  λάμβαναν διαβεβαιώσεις από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου ότι οι δικαιούχοι διέμεναν εκεί, παρόλο που δεν τους εντόπιζαν κατά τον έλεγχο, ενώ στις περιπτώσεις που επέμεναν για έλεγχο, "δέχονταν ακόμη και απειλές, τις οποίες θα εξετάσουμε στο σύνολο διερεύνησης της υπόθεσης".
 
"Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, έχει εξαπατηθεί το κράτος, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία που κατέχει η αστυνομία και το χρηματικό ποσό που έχει πληρώσει το κράτος ανέρχεται στις 35 χιλιάδες ευρώ και μπορεί να είναι πολύ περισσότερο το ποσό αυτό, αφού οι εξετάσεις βρίσκονται σε αρχικά στάδια", συμπλήρωσε.
  
Το ΤΑΕ Λεμεσού, υπέδειξε, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας της Λεμεσού, με σκοπό την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.
 
Επιπρόσθετα και σε συνάρτηση με την υπόθεση, καταζητείται και ένας 75χρονος, ο οποίος φέρεται μετά από προτροπή, να ισχυρίστηκε ότι διέμενε σε κλουβί, ενώ στην πραγματικότητα "διέμενε σε άλλο χώρο, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να διαβιεί κάποιο πρόσωπο και το κλουβί ήταν πρόσχημα για κάποιο συγκεκριμένο λόγο", είπε ο κ.Σωτηριάδης
 
Η απάντηση του Λευτέρη Γεωργίου στην καταγγελία
Ο πρόεδρος του Κινήματος ΕνΕργώ, σε ανάρτησή του στο Facebook, έδωσε τη δική του εκδοχή για την καταγγελία, αφήνοντας αιχμές για τα ΜΜΕ, αλλά και το σύστημα.
 
«Όταν ξύπνησα και είδα ό,τι είδα, πήρα τηλέφωνο την Αστυνομία και γελώντας τους ρώτησα αν καταζητούμαι. Οι άνθρωποι μου είπαν όχι, αλλά έλα από εδώ γιατί έχουμε κάποια καταγγελία. Εννοείται ότι πήγα στην Αστυνομία όπου τελικά μου είπαν: α! έχουμε ένταλμα σύλληψη;! τους ρώτησα γιατί δεν με πήραν τηλέφωνο αυτοί και η απάντηση ήταν: μα δεν σε πήραμε; Περιμένω εδώ στην Αστυνομία, σκεπτόμενος πόσο βρώμικο είναι το σύστημα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Λευτέρης Γεωργίου.

Δειτε Επισης

Ισραηλινή διπλωματική επίθεση κατά του Ιράν-Κάλεσμα σε 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις
Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Ενημέρωσε την Επιτροπή Προσφύγων για το σχέδιο ΚτίΖΩ ο Ιωάννου
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες όπλων στην Κύπρο
Η Αστυνομία αναζητά ένα ύποπτο πρόσωπο για διάρρηξη εκκλησίας (pics)
Σαρανταενάχρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε τροχαίο
Τραγωδία στον Πειραιά… Νεκρός 31χρονος από την κατάρρευση κτηρίου-«Έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε» (pics)
Απαντά στο Ισραήλ ο Ραΐσι-«Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του»
Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο
Κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στο Πασαλιμάνι-Τρεις ελαφρά τραυματίες, ένας εγκλωβισμένος (pics)