Δευτέρα 6 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μυρίζει μπαρούτι η παιδεία-Διασταυρώνουν πυρά γονείς και εκπαιδευτικοί

Φοινιώ Σάββα  18/09/2019 07:02
Μυρίζει μπαρούτι η παιδεία-Διασταυρώνουν πυρά γονείς και εκπαιδευτικοί

Μυρίζει μπαρούτι η παιδεία-Διασταυρώνουν πυρά γονείς και εκπαιδευτικοί

Φοινιώ Σάββα  18/09/2019 07:02
Μπαρούτι μυρίζει ο τομέας της παιδείας, με τους οργανωμένους γονείς και την ΟΕΛΜΕΚ να ανταλλάζουν βαριές κουβέντες, με αφορμή τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλε η οργάνωση των καθηγητών, μετά τη συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη.
 
Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, εξέφρασε την απορία εάν χρειάζεται να γίνει απεργία για να λυθούν τα προβλήματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καζάνι που βράζει η παιδεία-Απεργούν οι εκπαιδευτικοί, φωνάζουν οι γονείς
 
«Εάν η απεργία γίνεται για μια εγκύκλιο, τότε είμαστε αξιολύπητοι. Όλα θα πρέπει να γίνονται για το καλό των μαθητών και των παιδιών μας. Είναι δύσκολο να στείλουν μια επιστολή, να πάρουν ένα τηλέφωνο στο Υπουργείο Παιδείας, για να κάνουν διάλογο και να λυθεί το πρόβλημα; Εμείς θεωρούμε πως η απεργία είναι αχρείαστη», σημείωσε ο κ. Νικηφόρου, προσθέτοντας πως η διαμαρτυρία των καθηγητών γίνεται για δύο ημερομηνίες που θα γίνουν οι εξετάσεις τετραμήνων.
 
«Στο κάτω-κάτω θα υπάρξει μια επιτροπή τον Ιανουάριο, η οποία θα μελετήσει τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων τετραμήνων», πρόσθεσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με αποχή και κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων απαντά στις εξετάσεις τετραμήνων η ΟΕΛΜΕΚ
 
«Απαξιούμε να πέσουμε σε αυτό το επίπεδο»
Απαντά στα πυρά των οργανωμένων γονέων ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ο οποίος δήλωσε στον REPORTER πως οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ό,τι καλύτερο για την δημόσια εκπαίδευση και τους μαθητές.

«Απαξιούμε να πέσουμε σε αυτό το επίπεδο. Οι δηλώσεις τους προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ. Εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο για τους μαθητές μας».
 

Οι καθηγητές αποφάσισαν όπως απέχουν από τη θεματοθέτηση των 90λεπτων διαγωνισμάτων τον προσεχή Δεκέμβριο, καθώς και από οποιαδήποτε δράση/ενέργεια που σχετίζεται με τη διεξαγωγή των εξετάσεων αυτών, ενώ προειδοποιούν πως τα μέτρα θα κορυφωθούν με απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων τετραμήνων στη βάση της απόφασης της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης Γενικών Αντιπροσώπων, σε περίπτωση που το ΥΠΠΑΝ εμμείνει στις αποφάσεις του.

Εξήγγειλε επισήμως την μονόωρη στάση εργασίας η ΟΕΛΜΕΚ
Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΛΜΕΚ εξήγγειλε και επίσημα την μονόωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τετάρτη. Στην ανακοίνωσή της, η οργάνωση των καθηγητών αναφέρει και τους λόγους που προχώρησαν σε αυτή την απόφαση.

Εκτός από τις εξετάσεις τετραμήνων, ένας από τους λόγους που θα απεργήσουν οι καθηγητές την ερχόμενη Τετάρτη είναι και η απουσία των κλιματιστικών από τις αίθουσες διδασκαλίας, κάτι που δυσκολεύει την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.
 

«Η οργάνωσή μας φωνάζει εδώ και χρόνια για τα κλιματιστικά. Εμείς θέλουμε να τοποθετηθούν τα κλιματιστικά στις αίθουσες, επειδή δεν μπορούν ούτε οι καθηγητές, ούτε οι μαθητές να συγκεντρωθούν, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα».

Την Πέμπτη λαμβάνει αποφάσεις η ΟΛΤΕΚ
Την Πέμπτη το πρωί θα εξετάσει και θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις, η ΟΛΤΕΚ, με τον πρόεδρό της, Παναγιώτη Λυσάνδρου να αναφέρει στον REPORTER πως θα δουν πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση μέχρι εκείνη την ημέρα.

«Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που οι άλλες δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν προχωρήσει σε στάση εργασίας. Σαν ΟΛΤΕΚ θέλουμε να πούμε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε και εμείς σε στάση εργασίας, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην κάνουμε», υπέδειξε ο κ. Λυσάνδρου, ενώ τόνισε πως με όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες έχει επιβαρυνθεί το κλίμα στο δημόσιο σχολείο και για αυτό δεν φταίνε οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας