Εμφύλιος πόλεμος στην ΟΕΛΜΕΚ με φόντο τις εξετάσεις τετραμήνων

Εμφύλιος πόλεμος φαίνεται να ξέσπασε στην ΟΕΛΜΕΚ, μετά τη δημόσια τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Οργάνωσης, Παντελή Νικολαΐδη, για μυστικές συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας και τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Πανίκου Λεωνίδου, με φόντο τους κανονισμούς για τις εξετάσεις τετραμήνων.
 
Ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σημείωσε πως στη συνεδρία της οργάνωσης αποκαλύφθηκε το γεγονός ότι κάποιες παρατάξεις, ανάμεσά τους και οι παρατάξεις τόσο του τέως, όσο και του νυν προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ, συμμετείχαν σε μυστικές, όπως τις χαρακτήρισε, συναντήσεις με τον Κώστα Χαμπιαούρη και τον Πανίκο Λεωνίδου, ώστε να συζητήσουν την πρόταση του τελευταίου για τις εξετάσεις τετραμήνων.

«Οι εν λόγω ενέργειες που είναι σε αντίθεση και διάσταση με τη συντριπτική εντολή του 76% του εκπαιδευτικού κόσμου για "όχι στις εξετάσεις τετραμήνων", αποτελούν ύψιστη παραβίαση της λαϊκής εντολής αλλά ταυτόχρονα και κοροϊδία, αφού ανεπιτυχώς έγινε προσπάθεια να παρουσιάσουν τον νόμο Λεωνίδου ως ένα απλό και "αθώο" διαγώνισμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαΐδης.


Αντεπιτίθεται ο Γιάννος Σωκράτους
Την έντονη αντίδραση του τέως προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννου Σωκράτους, προκάλεσε η ανάρτηση του κ. Νικολαΐδη, ο οποίος σε δημόσια ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, κάνει λόγο για προεκλογικό αγώνα.

«Άρχισαν να επιστρατεύουν τα συνήθη, για τέτοιες περιπτώσεις, όπλα: λάσπη, προπαγάνδα, ψιθυρολογία, διαβολή, ατεκμηρίωτα συμπεράσματα. Συμμετείχες λέει σε «μυστικές» συναντήσεις, που ασφαλώς μόνο μυστικές δεν ήταν - αν είναι δυνατόν μυστικές συναντήσεις σε ξενοδοχεία(!); Είσαι ένοχος. Συμμετείχες σε συζήτηση μετά από δημόσια πρόσκληση για τις εξετάσεις τετραμήνων; Συμφώνησες με ό,τι λέχθηκε… Μήπως ξαναζήσαμε αυτά τα πράγματα από κάποιους άλλους το περασμένο καλοκαίρι; Ασφαλώς, ναι… Απλώς τώρα η παρέα μεγάλωσε. Ευτυχώς, όμως, ο εκπαιδευτικός κόσμος έχει και μνήμη και κρίση», τόνισε ο κ. Σωκράτους.

«Η οργάνωσή μας θα κάνει στο διάλογο»
Στα πυρά του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ απαντά και ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Κώστας Χατζησάββας, ο οποίος ανέφερε στον REPORTER πως προσκλήθηκαν στο διάλογο για να πουν τις απόψεις τους, ενώ απάντησε και για τις «μυστικές συναντήσεις».

«Είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σαν στελέχη της ΟΕΛΜΕΚ, όταν προσκληθείς σε διάλογο για να πεις τις απόψεις σου, το κάνεις. Συναντήσεις γίνονται καθημερινά. Τι θα πει ήταν σε ξενοδοχείο; Πόσες συναντήσεις γίνονται σε ξενοδοχεία και σε καφετέριες; Επειδή δεν προσκλήθηκαν κάποιοι δεν σημαίνει πως οι συναντήσεις ήταν μυστικές. Δεν έγιναν μυστικές συναντήσεις. Σαν πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ θέλω να πω πως η οργάνωσή μας θα κάνει διάλογο, δεν θα λέει “όχι, όχι, όχι”».
 

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου