Δευτέρα 13 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στο ΤΑΕ για καταγγελία ο Λόρδος-Το μονταρισμένο βίντεο και η δυσφήμιση

Γιώργος Χατζηπαναγή  18/08/2019 16:39
Στο ΤΑΕ για καταγγελία ο Λόρδος-Το μονταρισμένο βίντεο και η δυσφήμιση

Στο ΤΑΕ για καταγγελία ο Λόρδος-Το μονταρισμένο βίντεο και η δυσφήμιση

Γιώργος Χατζηπαναγή  18/08/2019 16:39
Την πύλη του ΤΑΕ Λευκωσίας πέρασε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμμοχώστου Ανδρέας Λόρδος, για να καταγγείλει στις Αρχές,  υπόθεση ψευδούς πληροφορίας εναντίον του, όπως ισχυρίζεται, από χρήστες του διαδικτύου, η οποία αναπαράχθηκε μέσω βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER, ο κ. Λόρδος, μετά από ιδέα που είχε κάποιο φιλικό του πρόσωπο, αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάποια βίντεο με τις θέσεις του ως υποψήφιου δημάρχου. Αφού κατέγραψαν σε βίντεο τις θέσεις του, στη συνέχεια κάποια από αυτά αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.
 
Ωστόσο, σε ένα από τα βίντεο, ο κ. Λόρδος απαντώντας σε μονοθεματική ερώτηση  για τα Οφέλη Επιστροφής των Ε/κ υπό τον ΟΗΕ, έκανε ένα φραστικό λάθος και αναφέρθηκε σε ένα σημείο σε επιστροφή στην Αμμόχωστο υπό άλλη Διοίκηση.
 
Το συγκεκριμένο βίντεο, αν και στη συνέχει αποσύρθηκε, τελικά ανέβηκε στο διαδίκτυο μονταρισμένο, από χρήστες που πρόλαβαν και το αποθήκευσαν, δείχνοντας μόνο το φραστικό λάθος και με τίτλο «Η απόλυτη ξεφτίλα! Ανδρέας Λόρδος, υποψήφιος δήμαρχος Αμμοχώστου, σε ενδεχόμενη επιστροφή της Αμμοχώστου κάτω από Τουρκική Διοίκηση».
 
H εν λόγω ανάρτηση έγινε από γυναίκα που φέρεται να διαμένει στη Αγγλία, η οποία προώθησε την ανάρτηση της υπό μορφή μηνυμάτων σε άγνωστο αριθμό ατόμων, κατακρίνοντας τον κ. Λόρδο για θέσεις που δεν του ανήκουν.
 
Ακολούθως, ο υποψήφιος δήμαρχος Αμμοχώστου επικοινώνησε μαζί με την γυναίκα ζητώντας της να το κατεβάσει, όπως υποστηρίζει ο κ. Λόρδος, η οποία ωστόσο αρνήθηκε.
 
Ως εκ τούτου, ο κ. Λόρδος προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.
 
Ανέφερε επίσης ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι διάρκειας τριάντα δευτερολέπτων, όμως δεν είναι το μόνο που κυκλοφορεί χωρίς την έγκριση του, αφού υπάρχει και δεύτερο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο έχει τύχει επεξεργασίας, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του, διάρκειας δύο λεπτών.
 
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, μιλώντας στον REPORTER, επιβεβαίωσε ότι όντως έγινε η συγκεκριμένη καταγγελία και η Αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση της.
 
Όπως εξήγησε, τις καταγγελίες που αφορούν το νόμο περί Δημοτικών Εκλογών ως και τις ψευδείς δηλώσεις που αποτελούν μέρος του Ποινικού Κώδικα, τις αναλαμβάνουν τα Τμήματα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.
 
Ο ίδιος συμπερασματολογεί  ζητώντας από την κυρία όπως αποσύρει το/τα βίντεο και προβεί σε διορθωτική δημόσια δήλωση, με σκοπό μαζί να εργαστούν για την επιστροφή στην Αμμόχωστο.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας