Δυο μήνες στέρηση άδειας, βαθμοί ποινής και 750 ευρώ η καμπάνα για μεθυσμένο οδηγό

Τρία περιστατικά οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης εντοπίστηκαν από την Αστυνομία χθες και σήμερα τα ξημερώματα στη Λάρνακα. Η μία υπόθεση οδηγήθηκε ήδη ενώπιον δικαστηρίου και το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε τέσσερις βαθμούς ποινής, δύο μήνες στέρηση της άδειας και χρηματικό πρόστιμο 750 ευρώ, σε 44χρονο οδηγό, για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο οδηγός ηλικίας 44 χρόνων, γύρω στις 10 χθες το βράδυ παραβίασε με το αυτοκίνητο του τον κόκκινο σηματοδότη στα φώτα τροχαίας που βρίσκονται στην Οδό Λουκή Ακρίτα στη Λάρνακα.
 
Έγινε αντιληπτός από μέλη της Αστυνομίας, ανακόπηκε και σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης που του διενεργήθηκε η ένδειξη ήταν 95 μιλιγκράμ αντί 22, ενώ στον τελικό έλεγχο η ένδειξη ήταν 99 μλγμ.
 
Σήμερα καταχωρήθηκε άμεσα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ο φάκελος της υπόθεσης, με τον 44χρονο να παραδέχεται ενοχή στην κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης.
 
Ο δικαστής επέβαλε στον κατηγορούμενο τέσσερις βαθμούς ποινής, δύο μήνες στέρηση της άδειας του, χρηματικό πρόστιμο ύψους 750 ευρώ εκ των οποίων πλήρωσε άμεσα τα 200, ενώ τα υπόλοιπα θα καταβληθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 
Εν τω μεταξύ δύο άτομα συνελήφθηκαν επίσης στη Λάρνακα για υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης.
 
Συγκεκριμένα γύρω στις 19.00 χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια εκστρατείας της Τροχαίας για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, μέλη της Δύναμης ανέκοψαν για έλεγχο μοτοποδήλατο που κινείτο στη Λεωφόρο Τάσου Παπαδόπουλου στη Λάρνακα.
 
Σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης που διενεργήθηκε στον οδηγό, η ένδειξη ήταν 116 μιλιγκράμ έναντι 9, αφού ήταν νέος οδηγός. Ακόμα ο 48χρονος δεν έφερε προστατευτικό κράνος, είχε ληγμένη τη μαθητική του άδεια και δεν είχε τα διακριτικά «Ε» που πρέπει να έχουν οι νέοι οδηγοί.
 
Εξάλλου γύρω στις 3 σήμερα τα ξημερώματα 25χρονος οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του στην Οδό Ουμ Χαράμ στη Λάρνακα όταν ανακόπηκε από την Αστυνομία για έλεγχο αλκοόλης.
 
Κατά τον έλεγχο η προκαταρκτική ένδειξη ήταν 90 μιλιγκράμ αντί 9, ενώ αρνήθηκε να δώσει δείγμα για τελική ένδειξη, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα γραφεία της Τροχαίας Λάρνακας. Από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός οδηγούσε χωρίς άδεια οδηγού και χωρίς ασφάλεια ενώ η μοτοσικλέτα του ήταν διαγραμμένη και χωρίς άδεια κυκλοφορίας από το 2014.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά