Αντί για Μύκονο κατέληξε στο κελί ο 27χρονος με τα πλαστά έγγραφα

Διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εναντίον 27χρονου για υπόθεση πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπίας, παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης, χθες στις 15:00 ενώ μέλος του ΚΕΔ αεροδρομίου διενεργούσε διαβατηριακό έλεγχο στον τομέα αναχωρήσεων, μετέβη ένας άνδρας για να αναχωρήσει για Μύκονο, ο οποίος του παρουσίασε ένα ιταλικό ταξιδιωτικό έγγραφο αλλοδαπού στο όνομα Drame Mahamadou, καθώς επίσης και ιταλική άδεια διαμονής με ημερομηνία έναρξης την 22η Σεπτεμβρίου του 2015 και ημερομηνία λήξεως την 21η Μαΐου του 2020.
 
Αμέσως, όπως ανέφερε ο εξεταστής διαπιστώθηκε ότι στο ιταλικό ταξιδιωτικό έγγραφο αλλοδαπού δεν υπήρχαν σφραγίδες που να δικαιολογούν το δρομολόγιο και ανακρινόμενος προφορικά ανέφερε ότι στις 19.7.19 μετέβη από το Μιλάνο στην Κωνσταντινούπολη και ακολούθως έφτασε στην Κύπρο μέσω του αερολιμένα Λάρνακας, πράγμα που δεν ευσταθεί διότι δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση από Κωνσταντινούπολη στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Επίσης δεν άνοιγε το (chip) που υπάρχει στην ιταλική άδεια διαμονής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προσπάθησε να πάει στη Μύκονο με πλαστό διαβατήριο αλλά τον πήραν είδηση στην Πάφο
 
Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι η φωτογραφία του προσώπου στο ιταλικό ταξιδιωτικό έγγραφο δεν ήταν ίδια με εκείνη που ήταν στην ιταλική άδεια διαμονής.
 
Ο αλλοδαπός συνελήφθη για το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας. Ακολούθως ο ύποπτος οδηγήθηκε στο γραφείο του ΚΕΔ. Η Interpol  με την οποία έγινε επικοινωνία ανέφερε ότι το ιταλικό ταξιδιωτικό έγγραφο αλλοδαπού και η ιταλική άδεια διαμονής στο όνομα Drame Mahamadou δεν έχουν καταγγελθεί από το κάτοχο τους ως κλοπιμαία.
 
Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε πως από έλεγχο που διενεργήθηκε στο σύστημα αφίξεων και αναχωρήσεων δεν εντοπίστηκαν οποιεσδήποτε καταχωρήσεις με τα πιο πάνω στοιχεία και είναι άγνωστο από πιο σημείο εισήλθε στη Δημοκρατία και πότε. Ανακρινόμενος ο ύποπτος με τη βοήθεια διερμηνέα δεν απάντησε σε καμία ερώτηση.
 
Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ότι οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και πως πρόκειται για σοβαρά αδικήματα που το τελευταίο καιρό έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Για ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου αναμένεται να ληφθούν ακόμη τέσσερις καταθέσεις. Νέα ανακριτική κατάθεση θα ληφθεί από τον ύποπτο αλλά αναζητείται, όπως είπε, ένα πρόσωπο που μετέφερε τον ύποπτο στο αεροδρόμιο Πάφου.
 
Καταθέσεις, συνέχισε, θα ληφθούν από υπαλλήλους του αεροδρομίου, και εξετάσεις θα γίνουν μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του αεροδρομίου Πάφου προς πιθανό εντοπισμό περαιτέρω μαρτυρίας.
 
Ο κ. Χαραλάμπους είπε πως θα γίνουν ακόμη εξετάσεις μέσω της Interpol Ιταλίας για να διαπιστωθεί κατά πόσο πρόκειται για υπαρκτά έγγραφα και κατά πόσο το εν λόγω όνομα που αναγράφεται σ’ αυτά είναι υπαρκτό. Επίσης θα γίνουν εξετάσεις προς εντοπισμό των τόπων διαμονής του κατά τον χρόνο που διέμενε στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ τα δύο έγγραφα που παρουσίασε ο ύποπτος θα σταλούν στο Εργαστήριο Εντύπων και Εκτυπώσεων Ασφαλείας του Αρχηγείου Αστυνομίας για να εξεταστεί η γνησιότητα τους. Πρόσθεσε τέλος πως τυχόν απόλυση του θα επηρεάσει το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας και θα καταστρέψει τεκμήρια.
 
Η συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου, δικηγόρος Έλενα Ταλιώτου δεν έφερε ένσταση στην προσωποκράτηση του πελάτη της, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε 47χρονο για κακόβουλη ζημιά σε όχημα στην Πάφο

Δειτε Επισης

Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου