ΒΙΝΤΕΟ: Δραματικές στιγμές από την πύρινη λαίλαπα στη Λεμεσό

Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη με τις φλόγες στην επαρχία Λεμεσού, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να τεθεί υπό έλεγχο η τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται πριν από τη δύση του ήλιου, με αποτέλεσμα τώρα η μάχη με τις φλόγες να γίνεται αποκλειστικά από επίγειες δυνάμεις.
 
Αυτή τη στιγμή, εστίες φωτιάς υπάρχουν στο τρίγωνο των χωριών Πάχνα, Κινούσσα και Βουνί. 
 
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς και προβλημάτων που προέκυψαν σε πασσάλους φωτισμού, έχει κλείσει ο δρόμος Αγίου Αμβροσίου – Βουνιού. Στο σημείο βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Όπως δήλωσε ο Βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Λεωνίδου, η Πυροσβεστική έλαβε μήνυμα στις 11:40 το πρωί για πυρκαγιά κοντά στο χωριό Μαλλιά. Ανταποκρίθηκαν τα πρώτα οχήματα και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μεγάλη πυρκαγιά, η οποία εξελισσόταν πολύ γρήγορα, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
 
Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο, με τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών να αυξάνονται συνεχώς, ενώ πέραν των πτητικών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητήθηκε και η συνδρομή των βρετανικών Βάσεων.
 
Με τη δύση του ήλιου τα εναέρια μέσα τέθηκαν εκτός και πλέον όλες οι προσπάθειες καταβάλλονται επί του εδάφους, με την ευχή ότι θα κατορθώσουν να την θέσουν υπό έλεγχο μέχρι το πρωί.
 
Το απόγευμα εκκενώθηκε η μικρή κοινότητα της Κινούσσας, για καθαρά προληπτικούς λόγους, όπως είπε ο κ. Λεωνίδου. Ανέφερε ότι «δεν υπάρχει άμεση απειλή για την κατοικημένη περιοχή. Παρ’ όλα αυτά, η πυρκαγιά είναι εκτός ελέγχου».
 
Ο Βοηθός Διευθυντής της Πυροσβεστικής πρόσθεσε ότι έχουν καεί κάποια ακατοίκητα υποστατικά  και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποτραπεί η καταστροφή κατοικημένων περιουσιών.
 
Σύμφωνα με τα πρώτες πληροφορίες, καήκαν επίσης καλλιέργειες, περβόλια και αμπέλια, καθώς και πάσσαλοι της ΑΗΚ και καλώδια. 

Σύμφωνα με την ΑΗΚ, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε στα χωριά Συλίκου, Πάσχνα, Άγιος Θεράπων, Βουνί, Κοιλάνι, Μαλλιά και Πέρα Πεδί.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία ξεκίνησε τη διερεύνηση της πυρκαγιάς, καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι αυτοκίνητο κινείτο ύποπτα στην περιοχή, πριν ξεσπάσει η πύρινη λαίλαπα και προχωρά στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένταλμα σύλληψης εναντίον Ελληνοκύπριου για τον πύρινο εφιάλτη στη Λεμεσό

Βίντεο από τη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου στο Facebook. 

Σημειώνεται ότι στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι