Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Μαλιά-Ζητήθηκε συνδρομή από τις Βρετανικές Βάσεις

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες, δίνουν από τις δώδεκα το μεσημέρι, δυνάμεις τις Πυροσβεστικής στην επαρχία Λεμεσού, για κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε ανάμεσα στα χωριά Μαλιά και Πάχνα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυρκαγιά ανάμεσα σε Mαλιά και Πάχνα-Στη μάχη και εναέρια μέσα
 
Στο σημείο επιχειρούν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται δεκαοχτώ οχήματα της Πυροσβεστικής με πέραν των σαράντα πυροσβέστεών καθώς επίσης και τρία οχήματα του Τμήματος Δασών με δώδεκα άτομα.

Την ίδια ώρα, από αέρος συμμετέχουν στη μάχη με τις φλόγες επτά εναέρια μέσα. Πρόκειται για τέσσερα εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, το ελικόπτερο της Αστυνομίας και ακόμα ένα ελικόπτερο για συντονισμό.
Παράλληλα, οι Αρχές αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν και το σχέδιο Ίκαρος για κατάσβεση της πυρκαγιάς, αφού η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επιπρόσθετα, έχει ζητηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων των Βρετανικών βάσεων, ενώ στην περιοχή κατευθύνεται και ο Βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων κ. Λ.Λεωνίδου.

Έκλεισε δρόμος στην Πάχνα
 
Λόγω πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Πάχνας - Μαλλιάς - Κισσούσας, της επαρχίας Λεμεσού, ο κύριος δρόμος Λεμεσού - Καντού - Πλατρών, παρά το χωριό Κισσούσα, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση, σύμφωνα με την Αστυνομία.
 
Οι οδηγοί προτρέπονται να χρησιμοποιούν για τις διακινήσεις τους το δρόμο Λεμεσού - Σαϊττά - Πλατρών. Προτρέπονται επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διακινήσεις τους προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναφέρει ότι η Πυροσβεστική κατόπιν οδηγιών της Διεύθυνσης έχει ανακαλέσει προσωπικό και έχει αυξήσει τις περιπολίες σε συνεργασία με την Αστυνομία τόσο κατά την διάρκεια της μέρας όσο και κατά την διάρκεια της νύκτας σε όλες τις Επαρχίες, σε επιρρεπείς περιοχές αλλά και σε περιοχές που έχουν αυξημένο τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών