Δευτέρα 9 Δεκ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Ανακρίνεται πρόσωπο για την πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ολονύχτια μάχη

  12/08/2019 17:03
Ανακρίνεται πρόσωπο για την πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ολονύχτια μάχη

Ανακρίνεται πρόσωπο για την πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ολονύχτια μάχη

  12/08/2019 17:03

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς, που μαίνεται ανεξέλεγκτη από αργά το πρωί στη Λεμεσό.
 
Με τη δύση του ήλιου οι εναέριες δυνάμεις καθηλώθηκαν και η μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά δίνεται τώρα εξ’ ολοκλήρου από το έδαφος.
 
Στο μεταξύ η Αστυνομία διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ ένα πρόσωπο ανακρίνεται.   
 
Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Κινούσσα μετά από αξιολόγηση που έγινε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα και την Αστυνομία, στη βάση των σχεδίων δράσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Μαλιά-Ζητήθηκε συνδρομή από τις Βρετανικές Βάσεις

Στο χωριό διέμεναν δέκα άτομα, τα οποία έχουν μετακινηθεί σε ασφαλή χώρο.

Στο σημείο επιχειρούν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται δεκαοχτώ οχήματα της Πυροσβεστικής με πέραν των σαράντα πυροσβεστών καθώς επίσης και τρία οχήματα του Τμήματος Δασών με δώδεκα άτομα.

Την ίδια ώρα, από αέρος συμμετέχουν στη μάχη με τις φλόγες επτά εναέρια μέσα. Πρόκειται για τέσσερα εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, το ελικόπτερο της Αστυνομίας και ακόμα ένα ελικόπτερο για συντονισμό.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με δύο ελικόπτερα των βρετανικών Βάσεων και πέντε στελεχωμένες φορητές μονάδες πυρόσβεσης, τρεις της Πολιτικής Άμυνας και δύο του Ταμείου Θήρας.
Παράλληλα, οι Αρχές έχουν από το μεσημέρι ενεργοποιήσει και το σχέδιο Ίκαρος για κατάσβεση της πυρκαγιάς, αφού η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στην περιοχή βρίσκεται και ο Βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής κ. Λ. Λεωνίδου.

Λόγω της πυρκαγιάς, ο κύριος δρόμος Λεμεσού - Καντού - Πλατρών, παρά το χωριό Κισσούσα, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση για αρκετές ώρες. Γύρω στις 7:00 το απόγευμα η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ανοίξει και η τροχαία κίνηση διεξάγεται κανονικά. 
Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναφέρει ότι η Πυροσβεστική κατόπιν οδηγιών της Διεύθυνσης έχει ανακαλέσει προσωπικό και έχει αυξήσει τις περιπολίες σε συνεργασία με την Αστυνομία τόσο κατά την διάρκεια της μέρας όσο και κατά την διάρκεια της νύκτας σε όλες τις Επαρχίες, σε επιρρεπείς περιοχές αλλά και σε περιοχές που έχουν αυξημένο τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

*Βίντεο από Καιρόφιλοι Κύπρου

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας