Οκταετής φυλάκιση στον γιο που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη μητέρα του στη Λεμεσό

Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον 43χρονο  που κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας, με θύμα την ίδια του την μητέρα, περιστατικό που σημειώθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2018.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ήταν τρόφιμος στην Αθαλάσσα ο γιος της 73χρονης στη Λεμεσό – Όσα κατέθεσε ο θείος του
 
Το θύμα, η 73χρονη Λίτσα Αντωνίου, βρισκόταν στην οικία της όταν χτυπήθηκε από το γιο της επανειλημμένα και βίαια σε διάφορα μέρη του σώματος της και μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση, αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Διαπιστώθηκε πως έφερε υποσκληρείδιο αιμάτωμα, αιμορραγία εγκεφάλου και κατάγματα 3ης και 4ης δεξιάς πλευράς, ενώ κρίθηκε κλινικά νεκρή και νοσηλεύτηκε σε στέγη ηλικιωμένων, όπου απεβίωσε στις 24 Ιουνίου 2018.
 
Ο 43χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, είχε αρχικά αρνηθεί πως κτύπησε την μητέρα του και ισχυρίστηκε πως αυτή τραυματίστηκε όταν έπεσε από το κρεβάτι, ισχυρισμός που ωστόσο καταρρίφθηκε από τα στοιχεία και τη μαρτυρία του θείου του, που διέμενε μαζί τους στο σπίτι.
 
Στην πορεία, ο 43χρονος παραδέχθηκε ότι αυτός κτύπησε την μητέρα του και δήλωσε ενοχή στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας,  ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε αναστάλθηκαν.
 
Χθες είχε γίνει η αγόρευση της υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής του, όπου έγινε αναφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, μεταξύ αυτών και προβλήματα ψυχικής υγείας, για τα οποία παρακολουθείται από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του Τμήματος Φυλακών και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.
 
Στην απόφαση του, το δικαστήριο αναφέρει πως τα γεγονότα της υπόθεσης είναι πολύ τραγικά αφού για μια ασήμαντη αφορμή ο κατηγορούμενος με τις πράξεις του προκάλεσε το θάνατο της ίδιας του της μητέρας, ενώ σημείωσε ως ακόμη πιο τραγικό, το γεγονός ότι τα γεγονότα οδηγήθηκαν σε αυτή την κατάληξη επειδή το θύμα ζητούσε από τον 43χρονο να αλλάξει τρόπο ζωής και συμπεριφοράς.
 
Στην επιβολή της ποινής, που περιλαμβάνεται ο χρόνος κράτησης του από τις 30 Ιανουαρίου 2018, το δικαστήριο έλαβε υπόψη την παραδοχή του κατηγορούμενου αλλά και το ότι αυτή έγινε σε καθυστερημένο στάδιο, το λευκό ποινικό του μητρώο, ενώ ως ιδιαίτερα ελαφρυντικός παράγοντας θεωρείται η μεταμέλεια του και η άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα των πράξεων του, "οι οποίες θα τον στιγματίζουν για πάντα στη ζωή".
 
Τέλος, το δικαστήριο έλαβε υπόψη ότι οι δυο θείοι του, παρά την απώλεια της αδελφής τους, συγχώρεσαν τον 43χρονο και είναι πρόθυμοι να τον στηρίξουν και να τον βοηθήσουν.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου