Βαρύς ο πέλεκυς για τον Σήφη-Του επιβλήθηκε ποινή στα κατεχόμενα

Βαρύς ο πέλεκυς για τον Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης ο οποίος συνελήφθη στις 9 Ιανουαρίου στα κατεχόμενα έχοντας στην κατοχή του οπλισμό, ενώ καταζητείτο από τις Κυπριακές Αρχές για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου που διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2018, στο κέντρο της Λευκωσίας.  
 
Ο Σήφης συνελήφθη κατόπιν πληροφοριών που έδωσε η κυπριακή Αστυνομία στις κατοχικές αρχές μέσω της δικοινοτικής ομάδας, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στο διαμέρισμα που ενοικίαζε στην Αμμόχωστο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια και 100 σφαίρες.  Επίσης στην κατοχή του εντοπίστηκε μια πλαστή ταυτότητα που έφερε το όνομα Νίκος Νικολάου.
 
Σύμφωνα με τα όσα μετέδιδαν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Σήφης πέρασε στα κατεχόμενα στις  8 Δεκεμβρίου, ενώ ο ένας εκ των δύο τουρκοκυπρίων που επίσης είχαν συλληφθεί, είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ότι είχε μιλήσει μαζί του  τρεις εβδομάδες πριν τη σύλληψη του, όπου του ζήτησε να του βρει τόπο διαμονής και τον βοήθησε στην μεταφορά του.
 
Ο Σήφης κρατείτο στις κατεχόμενες φυλακές μέχρι την επιβολή της ποινής του που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, με το «Δικαστήριο» να του επιβάλει πέντε χρόνια φυλάκισης για «παράνομη είσοδο και παράνομη κατοχή οπλισμού».

Υπενθυμίζεται ότι σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών είχε καταδικαστεί και ο 37χρονος Σλοβάκος Balazovjech Miroslav που χρησιμοποιεί και το όνομα Dydi Rudolf, ο οποίος επίσης καταζητείτο για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου.

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο στην Κερύνεια, με την ψευδοαστυνομία να φθάνει στα ίχνη του μετά από σχετική πληροφορία, ενώ ο ύποπτος είναι στη λίστα των καταζητούμενων της χώρας του για άλλες ποινικές υποθέσεις.
 
Σημειώνεται ότι τον Σήφη ενέπλεξε στην υπόθεση της απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου ο 27χρονος βασικός μάρτυρας, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών από το Δικαστήριο Λευκωσίας, ενώ ο νεαρός καταδικάστηκε και σε 12 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση των ναρκωτικών, στην οποία επίσης ενέπλεξε το Σήφη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Στο εδώλιο για κλοπή 77 ευρώ από παγκάρι, υποστήριξε πως τα είχα ανάγκη-«Να μου κοπούν τα χέρια αν το ξανά κάνω»
Οι επικίνδυνες παραλίες, οι πολίτες που αγνοούν τον κίνδυνο και οι ενέργειες διάσωσης του ΚΣΕΔ
Μοιάζει με... πόλεμο η προσφυγή για παύση Ελεγκτή-Το deja vu με πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ρίκκου
Πρώτη στην ΕΕ στις νέες αιτήσεις ασύλου κατ' αναλογία με τον πληθυσμό η Κύπρος τον Ιανουάριο
Σύγκρουση οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μία λωρίδα
Ενημέρωσε τον INTOSAI για την συνέντευξη Αγγελίδη ο Γενικός Ελεγκτής
Η ανακοίνωση της οικογένειας για τον θάνατο της οκτάχρονης-Περιμένει τον ιατρικό φάκελο