Αρχίζει τον Σεπτέμβριο η δίκη του 37χρονου για την απόπειρα φόνου του Νίκου Ροδοθέου

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας όρισε σήμερα την 24η Σεπτεμβρίου για συνέχιση της δίκης του 37χρονου Παλαιστίνιου ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου, που διαπράχθηκε στις 26/11/18 στη Λευκωσία.

Ο 37χρονος είχε αρνηθεί σε προηγούμενη δικάσιμο και τις τέσσερις συνολικά κατηγορίες που του απήγγειλε η Κατηγορούσα Αρχή.

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση ήταν και 26χρονος Ελληνοκύπριος, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης δέκα μηνών, χωρίς αναστολή, στην κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη της απόπειρας φόνου.

Ο 26χρονος κρίθηκε ένοχος, κατόπιν δικής του παραδοχής, για το ότι ενώ γνώριζε ότι δύο πρόσωπα ήταν ένοχα κακουργήματος, δηλαδή απόπειρας φόνου, τούς παρείχε βοήθεια με σκοπό να τους παράσχει τη δυνατότητα να διαφύγουν τη τιμωρία.

Και οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε σχέση με τη μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ μεγάλου κυβισμού που εντοπίστηκε στη Παλλουριώτισσα, την οποία ο Νίκος Ροδοθέου αναγνώρισε ως εκείνη που τον ακολουθούσε την ημέρα της απόπειρας φόνου, στην οποία επέβαιναν τα δύο πρόσωπα που αποπειράθηκαν να  φονεύσουν τον Ροδοθέου ρίχνοντας του πέντε πυροβολισμούς.

 Σε θεληματική του κατάθεση, ο 26χρονος ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση της απόπειρας φόνου του, λέγοντας ότι μετά από οδηγίες που έλαβε από κάποιο πρόσωπο το βράδυ της 26/11/2018, ανέλαβε με άλλο πρόσωπο να μετακινήσει την εν λόγω μοτοσικλέτα, ενώ γνώριζε ότι είχε χρησιμοποιηθεί στην απόπειρα φόνου.

Στην ίδια κατάθεση, ο κατηγορούμενος ανάφερε ότι γνώριζε ότι το πρόσωπο που του έδωσε τις οδηγίες για μετακίνηση της μοτοσικλέτας ήθελε να δολοφονήσει τον Ροδοθέου και ότι και στις 9/11/2018 έγινε προσπάθεια δολοφονίας του χωρίς θετική κατάληξη.

Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία καταζητεί άλλα δύο πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν και κρατούνται στα κατεχόμενα.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Προετοιμάζεται για τον πρώτο κυκλώνα στην ιστορία της η Κένυα
Ζαχάροβα: Η Δύση διεξάγει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Μόσχας, χρησιμοποιώντας την Ουκρανία
Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς-«Απαντήστε σε μια εβδομάδα στην πρόταση εκεχειρίας ή εισβάλουμε στη Ράφα»
BINTEO: Αεροσκάφος κάνει αναγκαστική προσγείωση και αναποδογυρίζεται σε παραλία
Νέες απειλές των Χούθι-Θα στοχεύουν όσα πλοία πάνε στο Ισραήλ και είναι στην εμβέλεια των όπλων τους
Πόσα ευρώ θα έπαιρνε σήμερα o Ιούδας αν πρόδιδε τον Ιησού;