ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Καταδικάστηκε Κύπριος δημοσιογράφος για παιδική πορνογραφία

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, καταδίκασε σήμερα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, 46χρονο δημοσιογράφο, για υπόθεση κατοχής παιδικής πορνογραφίας.

O δημοσιογράφος συνελήφθη, αφού εντοπίστηκαν στην κατοχή του 2839 αρχεία παιδικής πορνογραφίας τον Σεπτέμβριο του 2015.

Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είχαν διενεργήσει έρευνα με δικαστικό ένταλμα στην οικία του, που βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας όπου εντόπισαν αρχεία με παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη του μετά από πληροφορία που έφθασε από την Europol, η οποία σε συνεργασία με το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, διερεύνησαν κατά πόσο ο δημοσιογράφος σχετιζόταν με διεθνές κύκλωμα διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού.

O Κύπριος δημοσιογράφος, που πέρασε από διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς, βρισκόταν ελεύθερος υπό όρους, ενώ μετά από ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή χωρίς αναστολή.

Η σύλληψη του δημοσιογράφου το 2015 είχε προκαλέσει ντόρο, ενώ ο ίδιος σε δημόσιες δηλώσεις του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του καταλογίζονταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός για την αρπαγή παιδιού στη Λεμεσό-Φέρεται να το κακοποιούσε η μητέρα

Μάλιστα ο δημοσιογράφος εμφανιζόταν πικραμένος και απογοητευμένος ως προς τη στάση που τήρησαν απέναντί του οι συνάδελφοί του, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, βιάστηκαν να τον θυσιάσουν στον βωμό της δημοσιότητας, χάριν της έκτασης που θα έπαιρνε η είδηση.

Πρόσθεσε πως «πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι έστησαν λαϊκά δικαστήρια και βιάστηκαν να τον προδικάσουν, χωρίς να γνωρίζουν τη δική του εκδοχή, και χωρίς καν να περιμένουν το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας, παρουσιάζοντάς τον ως «τέρας», χωρίς καμιά ένσταση», δήλωνε τότε ο δημοσιογράφος.

Επίσης θέση του ιδίου όπως την παρέθεται δημόσια ήταν πως «ηρθε στον υπολογιστή μου από άγνωστο χρήστη ένα email που περιείχε μια φωτογραφία, την οποία αρχικώς δεν μπορούσα να δω. Όπως συμβαίνει με όλα τα αρχεία τα οποία δέχομαι από άγνωστους χρήστες, έστειλα πίσω το αρχείο στον αποστολέα, με ένα ερωτηματικό, για να ρωτήσω τι είναι», υποστήριξε ο αθλητικογράφος.

«Θεώρησα ότι το αρχείο μπορεί να είναι ιός και έτσι το έστειλα πίσω», εξήγησε. «Μετά από 2-3 μήνες, έφτασε η Αστυνομία στο σπίτι μου, δείχνοντάς μου μια φωτογραφία, η οποία, όπως έμαθα εκ των υστέρων, ήταν το αρχείο που περιείχε το άγνωστο email, αναφέροντάς μου ότι προσπάθησα να στείλω την εν λόγω φωτογραφία από τον υπολογιστή μου. Σύμφωνα με την εκδοχή του αθλητικογράφου, η Εuropol έστειλε μήνυμα στην κυπριακή Αστυνομία, ότι ο ίδιος προσπάθησε να αποστείλει παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Ερωτηθείς για το τι απεικόνιζε η φωτογραφία, ο αθλητικογράφος απάντησε πως επρόκειτο για μία νεαρή κοπέλα, η ηλικία της οποίας δεν μπορούσε εκ πρώτης να προσδιοριστεί, μαζί με δύο νεαρούς άντρες. «Η Αστυνομία αποφάσισε ότι επρόκειτο για ανήλικη», ανέφερε ο αθλητικογράφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό